3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Kaminske i zidne kuhinjske nape

Kaminska i zidna kuhinjska napa

Kaminske i zidne kuhinjske nape su najtradicionalnija vrsta kuhinjskih napa, koje ćete pronaći u kućanstvu. Montiraju se izravno na zid iznad ploče za kuhanje te tako maksimalno učinkovito eliminiraju paru nastalu kuhanjem.

Kaminske i zidne kuhinjske nape su idealno rješenje za uklanjanje pare i masnoće iz kuhinje. Za razliku od otočnih napa ili napa na izvlačenje, koji filtriraju zrak pomoću niza visokokvalitetnih filtera, kaminska napa, odnosno napa sa dimnjakom može sve to jednostavno i učinkovito iznijeti kroz ventilacijski otvor. Na taj način sprječava taloženje masnoće i pomaže u aktivnom smanjenju vlage u kuhinji - čime se bori protiv plijesni.

Koju kuhinjsku napu odabrati?

Prilikom odabira kuhinjske nape je važno razmotriti 3 glavna čimbenika: dovoljno velika usisna snaga, buka i energetski razred.

Znate li koliku snagu kuhinjske nape zahtjeva vaša kuhinja? To možete vrlo lako izračunati.

Pomnožite duljinu, širinu i visinu vaše kuhinje u metrima. Dobiveni broj je broj kubičnih metara zraka, koji se nalazi u kuhinji. Pomnožite ovaj broj s pet ili deset, ovisno o tome koliko aktivno želite filtrirati zrak u kuhinji. Svaka naša kuhinjska napa Klarstein ima u opisu navedenu maksimalnu količinu zraka, koju može filtrirati u roku od sat vremena. Prema tome ćete moći odabrati dovoljno snažnu kuhinjsku napu, koja će učinkovito očistiti i odvlažiti zrak tijekom kuhanja.

Buka je zasigurno podjednako važna kao i performanse. Uostalom, tipična hrvatska kućanica tijekom svog života provodi jako puno vremena kuhajući – stoga, ako provodite uz štednjak svakodnevno nekoliko desetaka minuta, zasigurno želite izbjeći pretjeranu buku kuhinjske nape. Susjedi će također biti zahvalni. Ali, kako odrediti koja se kuhinjska napa odlikuje tihim radom? Sve naše kuhinjske nape marke Klarstein imaju razinu buke od oko 60 dB, što je otprilike glasnoća običnog ljudskog razgovora.

I za kraj, energetska učinkovitost. Jer, troškovi kupnje zidne kuhinjske nape ne završavaju. Informacije o energetskoj učinkovitosti svake kuhinjske nape iz naše ponude ćete  pronaći u opisu proizvoda, ali većina se odlikuje najvišom klasom energetske učinkovitosti A.

Mogućnost recirkulacije

U slučaju da iz nekog razloga (npr. kvar) niste u mogućnosti koristiti sustav usisavanja pare kroz dimnjak, naši su dizajneri osmislili alternativnu metodu pregradnje kuhinjske nape u sustav recirkulacije zraka. Zahvaljujući tome, naše kaminske i zidne kuhinjske nape možete pregraditi u režim unutarnje cirkulacije, gdje filteri s aktivnim ugljenom prikupljaju masnoću i vodenu paru.

Ne mora to nužno biti kuhinjska napa

Ako iz bilo kojeg razloga ne možete instalirati kuhinjsku napu u vašoj kuhinji, pročišćivač ili odvlaživač zraka vam može pomoći u održavanju čistog i zdravog zraka u kuhinji. Iako nisu izravno iznad ploče za kuhanje, prijenosne su i ugradive - tako da ih u bilo kojem trenutku, tijekom nekorištenja, možete spremiti u ormar.

Vrh stranice