Plahte s gumicom

Odaberite
Sortiraj po
21 Rezultati za "Plahte s gumicom"
Filter i vrsta
Plahte s gumicom

Kupnja posteljine: Što je važno

Usko pripijena plahta zajedno s madracem smatra se osnovom mirnog sna. Ako je prevelika i skliska ili je napravljena od neudobnog materijala, može uzrokovati gubitak sna. Stoga biste se trebali pobrinuti da veličina plahte savršeno odgovara vašem madracu i da je tkanina što je moguće ugodnija za kožu. Ovdje ćete dobiti pregled najčešćih veličina plahti i saznati koji kriteriji igraju ulogu pri kupnji.

Koje su veličine zateznih ploča dostupne?

Rastezljive plahte dostupne su za jednostruke i bračne krevete. Njemački standard za jednostruke krevete je plahta 90x200 (u centimetrima), za uže bračne krevete prikladne su plahte 140x200, dok je za bračne krevete standardna plahta 180x200. Osim toga, za bračne krevete dostupne su dimenzije 160x200 ili 190x220. To dolazi u obzir kod većih bračnih kreveta.

Važna napomena: Ove plahte obično odgovaraju madracu visine od 25 do 30 cm. Ako spavate na višem madracu, obratite pozornost na točne dimenzije. Ako plahta ne pristaje savršeno, lako se može odvojiti od madraca i skliznuti tijekom noći.

Za što su potrebne plahte?

Plahta je opremljena elastičnom trakom pa se iznimno lako prevlači preko madraca, a u slučaju odgovarajuće veličine i optimalno drži. Ušivena guma može biti potpuno po cijelom obodu ili samo u četiri kuta. Obodna elastična traka ima prednost pružanja odgovarajuće sile zatezanja u svim smjerovima. Nasuprot tome, elastični materijal u četiri kuta može se lakše gužvati.

Posteljina prvenstveno služi za zaštitu madraca. Štiti površinu za ležanje od prljavštine, tjelesnih tekućina, gljivica, grinja i patogena.

Kupnja zateznih jedara: najvažniji kriteriji na prvi pogled

Ako želite mirno spavati, preporučamo da pri kupnji plahte uvijek obratite pažnju na točnu veličinu i vrstu integrirane gume. Spavate li u jednom ili bračnom krevetu? Podrazumijeva se da je plahta 90x200 namijenjena isključivo za krevete za jednu osobu.

Osim toga, kvalitetan materijal odlučujući je kriterij pri kupnji jer utječe na osjećaj topline i proizvodnju znoja tijekom spavanja. Nudimo posteljinu od pamuka, satena i mikrofibre. Mekana pamučna žersej tkanina dimenzijski je stabilna i elastična.

Pitanja

Od kojeg materijala se izrađuju plahte?

Najčešći materijal je pamuk jer se može prati na visokim temperaturama i jamči dobro upijanje vlage. Jersey je također izrađen od pamuka, ali je elastičniji. Ploče od perkala izgledaju mnogo mekše. Ova čvrsta pamučna tkanina vrlo je ugodna za kožu.

Za koje su madrace prikladne plahte?

Ove plahte su prikladne za madrace s oprugama i pjenom. Zahvaljujući fleksibilnim uglovima, plahta se lako pričvršćuje. Takve plahte nisu prikladne za krevet s oprugama ili madrac s oprugama.

Mogu li kupiti i tension topper?

Standardni modeli nisu prikladni za ovu svrhu, budući da gornji dijelovi obično nisu viši od 10-12 cm i lim bi se ružno naborao. No, tu su i vrhunske pamučne posteljine koje su savršeno prilagođene gornjem madracu iznad opružnog madraca.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova