Uljni radijatori

Odaberite
Sortiraj po
45 Rezultati za "Uljni radijatori"
Filter i vrsta
Uljni radijatori

Otkrijte svijet radijatora: Optimalna toplina i ugodnost za vaš dom

Radijatori su neizostavnim elementom u mnogim stambenim i radnim prostorima, gdje osiguravaju ugodnu temperaturu u prostoriji. Odgovorni su za ravnomjernu raspodjelu topline u prostoriji i nude učinkovito rješenje za grijanje prostora. U ovom sveobuhvatnom opisu kategorije, želimo vam ponuditi pregled različitih vrsta radijatora, područja njihove upotrebe i funkcija, kao i korisne savjete za kupnju i odgovore na često postavljana pitanja.

Različite vrste radijatora

  • 1. Radijator: Ovaj klasični tip grijanja sastoji se od nekoliko metalnih ploča koje su međusobno spojene. Vruća voda ili para teče kroz ploče i oslobađa toplinu u okolinu.

  • 2. Uljni radijator: Uljni radijator radi slično kao i konvencionalni radijator, ali kao medij za prijenos topline koristi ulje umjesto vode. Ulje se zagrijava pomoću integrirane grijaće spirale i oslobađa toplinu u vanjsku okolinu.

  • 3. Cijevni radijatori: Sastoje se od nekoliko paralelno postavljenih cijevi, kroz koje teče ogrjevni medij. Odlikuje ih visoka toplinska učinkovitost i dobra raspodjela topline.

Ovisno o upotrebi: Kako koristiti radijator

Radijatori se prvenstveno koriste za grijanje prostora. Omogućuju ugodnu unutarnju klimu i doprinose visokoj razini ugodnosti. Osim toga, postoje specijalni radijatori dizajnirani za posebne namjene, kao što su radijatori za ručnike u kupaonici, dizajnerski radijatori za estetske zahtjeve ili niskotemperaturni radijatori za štedne sustave grijanja.

Kupnja radijatora: na što treba obratiti pozornost

Prilikom odabira prikladnog radijatora treba uzeti u obzir vaše individualne potrebe i uvjete u prostoriji. Klasični radijatori prikladni su za dnevne sobe, dok su uljni radijatori univerzalni zahvaljujući svojoj mobilnosti i neovisnosti o sustavima grijanja. Cijevni radijatori imaju veliki toplinski učinak i preporučuju se za veće prostorije.

Pri odabiru uzmite u obzir i energetsku učinkovitost, troškove rada i kompatibilnost s postojećim sustavom grijanja. Pripazite i na veličinu radijatora, kako bi optimalno pristajao u prostoriju i osiguravao dovoljan toplinski učinak.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Kako odabrati prikladnu veličinu za radijator?

Pri odabiru odgovarajuće veličine radijatora treba voditi računa o veličini prostorije, potrebnoj ogrjevnoj snazi i položaju radijatora u prostoriji. U pravilu je potrebno oko 100 W snage grijanja po kvadratnom metru površine prostorije.

Jesu li uljni radijatori energetski učinkoviti?

Uljni radijatori dobro akumuliraju toplinu i ravnomjerno je prenose, stoga je preporučljivo kupiti uljni radijator. Ako su pravilno dimenzionirani i učinkovito korišteni, mogu biti energetski učinkoviti.

Koliko često treba odzračivati radijatore?

Radijatore treba odzračiti čim se u njima nakupi zrak i smanji se toplinska snaga. To se obično može prepoznati po mjehurićima ili hladnim točkama na radijatoru. U pravilu je dovoljno odzračivanje jednom do dva puta godišnje.

Koje su prednosti i nedostaci konvektora u odnosu na radijator?

Na pitanje "konvektor ili radijator" odgovor je sljedeći: Prednost konvektora je što brzo zagrijava prostoriju i ravnomjerno raspoređuje toplinu. Također je obično lakši i štedi više prostora od radijatora. Međutim, konvektori su manje učinkoviti u akumulaciji topline i mogu doprinijeti suhom zraku u prostoriji.

Prijava