Inverzijski stolovi

Inverzijske klupe

Sjećate se kad ste kao djeca visili naglavačke sa stabla? Iako tada vjerojatno niste o tome razmišljali, zapravo ste time na prirodni način opuštali kralježnicu i kralješke. Paradoks je da što više starimo - i trebamo opušteniju, relaksiranu kralježnicu – to manje radimo vježbe, koje bi nam u tome pomogle.

Pozitivni učinci samo kratkog višenja naglavačke su bili poznati već u drevnoj Grčkoj, gdje je Hipokrat koristio ovu vježbu za opuštanje mišića i pomoć kod bolova u leđima. I dalje prepoznajemo medicinsku važnost korištenja ovih vježbi za rehabilitaciju i liječenje kroničnih bolova. Za razliku od Hipokrata, više ne koristimo ljestve, već specijalne rotacijske stolove, poznate i kao "inverzijske klupe".

Iskoristite prirodnu silu gravitacije

Inverzijske klupe ne zahtijevaju nikakav napor niti izvor energije. Za sjajni učinak one koriste samo vašu tjelesnu težinu i gravitaciju. A što zapravo čine? Pomoći će vam na jednostavan način vlastitom težinom istegnuti kralježnicu i tako ublažiti pritisak na kralješke. Kralješci se prirodno regeneriraju tijekom spavanja - noću, dok ste u ležećem položaju, kralješci apsorbiraju vlagu, koju pritiskom tijela gube tijekom dana. Postižu tako fleksibilnost i pomažu u apsorpciji udaraca pri kretanju.

Pored toga, kralješci se također izravnavaju, što rezultira boljim protokom cerebrospinalne tekućine. To stumilira rad leđne moždine i mozga, kao i izlučivanje otpadnih tvari iz organizma.

Bez problema i samostalno

Inverzijske klupe KLARFIT su dizajnirane na način da vježbe možete izvoditi u potpunosti samostalno. Podesite željeni kut nagiba pomoću trake, pričvrstite noge na klupu i možete se objesiti naglavačke. Savršena ravnoteža i pravilno postavljene ručke omogućuju vam povratak u željeni (vodoravni ili uspravni) položaj u bilo kojem trenutku, korištenjem vlastite težine.

Kvalitetna, debela podstava, koja kod ponekih modela može sadržavati masažnu ili grijaću podlogu, osigurat će maksimalnu relaksaciju vašoj kralježnici i mišićima. A zahvaljujući čvrstoj konstrukciji, možete biti sigurni čak i uslijed rotacije od 180 °.

Samo ležite ili trenirajte

Iako je najlakši način korištenja inverzijske klupe čisto korištenje vlastite tjelesne težine, možete je koristiti i za aktivno vježbanje. Obrnuti plitki čučnjevi će vam pomoći oblikovati mišiće bedara, dok rotacijom torza možete maksimalno opustiti mišiće leđa, vrata i ramena.

Jačajte svoju kralježnicu redovitim vježbanjem

Ako imate problema s bolovima u leđima, osim redovnih vježbi na inverzijskoj klupi, trebali biste se pobrinuti i za jačanje mišića leđa i unutarnjih mišića oko kralježnice. Idealne vježbe su, na primjer, vježbe na vratilu ili višenamjenskim stanicama za vježbanje. Također nisu na odmet niti treninzi u bazenu, odnosno plivanje.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova