Utezi za tijelo

Odaberite
Sortiraj po
19 Rezultati za "Utezi za tijelo"
Filter i vrsta
Utezi za tijelo

Izgradnja mišića ne zahtijeva nužno skupu opremu, trening s utezima ili česte posjete teretani. Mišićna i funkcionalna snaga mogu se izgraditi pravilnim vježbama koje oponašaju stvarni raspon pokreta različitih mišićnih skupina u tijelu. Mnoge od ovih vježbi možete izvoditi samo s vlastitom tjelesnom težinom, ekspanderom ili bučicama. Ako pravilno izvodite vježbe s tjelesnom težinom, možete se vrlo brzo oznojiti.

Različite vrste treninga s tjelesnom težinom

Trening s tjelesnom težinom koristi brojne složene vježbe. Na ovaj način može se trenirati više mišićnih skupina istovremeno, dok klasični trening snage s bučicama uglavnom uključuje izolirane vježbe.

Tipične vježbe za trening s vlastitom težinom su:

  • Plank: Izvrsna vježba za poboljšanje tjelesne napetosti i jačanje trbušnih mišića.
  • Čučnjevi: Čučnjevi jačaju bedra i stražnjicu.
  • Uroni Idealno bi bilo da se uroni izvode sa stolicom ili sličnom prostirkom. Trenirate tricepse i donji dio prsa.
  • Trbušnjaci: nijedan trening s tjelesnom težinom ne bi trebao biti potpun bez trbušnjaka za jačanje trbušnih mišića.
  • Sklekovi: Sklekovi uglavnom vježbaju prsa, leđa i tricepse.

Za što se koristi trening s tjelesnom težinom?

Trening s tjelesnom težinom koristi se kako biste mogli trenirati jednostavno, bilo gdje i bilo kada. Pogotovo u pokretu, nudi ugodan način da ne prekidate svoj redoviti trening.

Savjeti za kupnju vježbi s vlastitom težinom

Ako želite izvući maksimum iz treninga s vlastitom težinom, možete koristiti razna pomagala. To uključuje:

  • Ručke za sklekove: Posebne ručke za čiste sklekove. Zahvaljujući ručkama, također je praktičnije izvoditi različite varijante sklekova.

  • Gimnastičke karike Comp Rings: Komplet gimnastičkih karika idealan je za zgibove, padove ili skupljanje mišića. Podržava učinkovit trening gornjeg dijela tijela i jača mišiće srednjeg dijela tijela. Nestabilnost krugova veći je izazov za mišiće nego statična okolina.

  • Prsluk s utezima Monstervest: prsluk s utezima od 30 kg podržava trening snage i izdržljivosti. Opterećeni su s tridesetak metalnih utega koji se pojedinačno mogu ukloniti. Na taj se način može postupno izgraditi veća snaga redovitim povećanjem težine prsluka. Prsluk se može individualno prilagoditi različitim oblicima tijela.

  • Stalak za sklekove Dip stand: S višenamjenskim postoljem možete izvoditi nekoliko vježbi odjednom. Pogodan je za sklekove, padove, podizanje nogu i srodne vježbe. Također je integriran trenažer s visećom trakom, što ovu spravu čini obaveznim za vježbanje s tjelesnom težinom.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Što su opterećenja tijela?

Ovaj pojam se odnosi na trening s težinom vlastitog tijela. Ova vježba koristi težinu vlastitog tijela umjesto bučica ili opreme.

Što vam je potrebno za trening s vlastitom težinom?

Ne mnogo! Potrebna vam je sportska odjeća i eventualno strunjača. Za neke vježbe možete koristiti ekspandere ili bučice kako biste ih učinili intenzivnijima.

Koje su prednosti treninga s vlastitom težinom?

Obuka se može završiti bilo kada i bilo gdje. Nema troškova studija ili opreme. Trening jača duboke mišiće i poboljšava napetost i držanje tijela.

Je li trening s tjelesnom težinom učinkovit?

Vježbe s tjelesnom težinom sagorijevaju isto toliko kalorija kao i trčanje na duge staze. Osim toga, trening potiče razvoj mišića. Više mišića znači više sagorjelih kalorija u mirovanju.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova