Aparati za izradu jogurta

Aparat za kuhanje jogurta - napravite sami ukusan i zdrav jogurt

S aparatom za jogurt možete dati na volju vlastitoj kreativnosti u svojoj kućnoj kuhinji i pritom smanjiti količinu plastičnog otpada. Zahvaljujući jednostavnom ""uradi sam"" postupku, jutarnji jogurt ili desert možete pripremiti baš onako kako vam se sviđa - od svega nekoliko ili čak više sastojaka. Posebno praktično: aparate za jogurt obično možete koristiti i za druge svrhe, primjerice za izradu vlastitog sladoleda, jer je princip isti osim za hlađenje.

Ovo su razlike koje biste trebali znati kada kupujete aparat za jogurt

Električni aparati za jogurt nisu vještica. Naprotiv, jer izrada vlastitog jogurta nije ni dugotrajna ni iznimno komplicirana. Potrebni su vam samo sastojci i pravi uređaj koji možete kupiti online i dostaviti vam ga na kućnu adresu.

Postoje modeli sa ili bez mrežnog utikača. Ako uređaj želite koristiti samo kod kuće u kuhinji, razumno je odabrati uređaj s mrežnim utikačem. Osim toga, različiti aparati za jogurt razlikuju se po kapacitetu. Možete odabrati želite li jednostavno punjenje podijeliti u nekoliko malih šalica za posluživanje ili raditi samo s jednom velikom posudom. U drugom slučaju morate sami puniti gotov jogurt, a možete biti i malo fleksibilniji kada je okus u pitanju.

Ako tražite aparat za jogurt, na što biste se još trebali usredotočiti?

Aparat za jogurt može vas aktivno podržavati i rasteretiti svojim funkcijama. U proizvodnji jogurta to se uglavnom odnosi na vrijeme pripreme. Obično je potrebno oko osam do dvanaest sati od punjenja sastojaka do gotovog jogurta. Ovisi o vašem ukusu, jer vrijeme pripreme ovisi o tome je li jogurt malo kiseliji ili kiseliji, a možete odrediti i njegovu gustoću. Integrirani timer ili automatsko isključivanje je prednost u ovom smislu, jer možete jednostavno ostaviti jogurt da dozrijeva preko noći - aparat će se tada sam isključiti prema postavljenom vremenu kako ne bi negativno utjecao na konzistenciju jogurta.

DIY jogurt će uspjeti uz kvalitetan aparat za jogurt

Uvijek slijedite upute proizvođača uređaja. Većina aparata ima otisnute ljestvice koje vam pomažu u unosu sastojaka i vremena zrenja. Ovisi, primjerice, i o tome koristite li za pripremu punomasno ili nemasno mlijeko. Ako želite koristiti puno sastojaka, provjerite je li posuda dovoljno velika. Mali uređaji ponekad nemaju dovoljno prostora za mnoge sastojke. Najbolje bi bilo da već sada pogledate našu ponudu kvalitetnih aparata - tada nećete biti daleko od jogurta i sladoleda!

Pitanja

Kako možete očistiti aparat za jogurt?

Slijedite upute proizvođača! Naravno, uvijek prvo odspojite uređaj s izvora napajanja. Većina uređaja može se prati u perilici posuđa, tako da ih možete jednostavno staviti u perilicu posuđa.

Koju veličinu aparata za jogurt kupiti?

Za mala kućanstva dovoljne su porcione posude zapremine 150 do 200 ml. Za veća kućanstva prikladnije su velike posude zapremine jedne do dvije litre – u njih stane više sirovina.

Što vam je potrebno za izradu vlastitog jogurta?

Uz odgovarajuću opremu potrebni su vam samo ferment za jogurt i mlijeko. I, naravno, sastojke za okus kakav želite da vaš jogurt ima.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova