Klupe za vježbanje

Odaberite
Sortiraj po
30 Rezultati za "Klupe za vježbanje"
Filter i vrsta
Klupe za vježbanje

Trening snage i suvremeni trening izdržljivosti postaju sve popularniji. Ovu kombinaciju omogućuje podesiva klupa za vježbanje, koja spada u osnovnu opremu svake teretane, a čak i ako imate malo prostora u kući, zahvaljujući sklopivom dizajnu, pronaći će svoje mjesto.

Sklopiva podesiva klupa može se sklopiti i prostorno štedljivo pohraniti kada nije u uporabi. Trening na podesivoj klupi je prikladan ne samo za mlađe, već za sve ljude, bez obzira na dob. U nastavku su opisani različiti modeli, dostupne opcije i njihove prednosti.

Podesive klupe - za razne vježbe

Ova sprava za vježbanje je idealan izbor kada je u pitanju trening snage, odnosno izgradnje mišića, na primjer s jednoručnim ili dvoručnim bučicama. Nakon podešavanja, može se koristiti za trening prema vlastitoj želji. Tako možete uštedjeti vrijeme, koji biste inače utrošili na odlazak u teretanu, kao i novac za mjesečne naknade.

Klupa za vježbanje može zamijeniti mnoge sprave ili ih ujediniti u jednu fitness stanicu. Prije svega, bench press je jedna od osnovnih vježbi, koju ne smijete propustiti. Zahvaljujući varijabilnosti utega i sekvenci pokreta, moguće je vježbati cijelo tijelo, ali i fokusirati se na pojedine mišićne skupine.

Prednosti su razne:

  • jačanje mišića i potpornog aparata
  • regeneracija mišićnih skupina
  • trening leđa i ruku
  • sprječavanje razgradnje mišića
  • izgradnja koštane mase
  • prevencija zdravstvenih problema kao što je prolaps intervertebralnog diska

Trening snage ne samo da jača mišiće, već potiče i sagorijevanje masti.

Kosa ili ravna podesiva klupa? Koju podesivu klupu za vježbanje kupiti?

Kose klupe omogućuju, zahvaljujući podesivom naslonu, vježbanje mišića iz različitih kutova, jačanje mišića trbuha, leđa i cijelog tijela. Zahvaljujući nagnutom položaju treniraju se čak i male, često zanemarene mišićne skupine. Program vježbanja je tako raznovrsniji i učinkovitiji. Na kosoj klupi mogu se koristiti jednoručne i dvoručne bučice.

Tipične vježbe su:

  • bench press
  • press
  • trbušnjaci

Ako želite koristiti kosu podesivu klupu u kombinaciji s dvoručnim utegom, bit će vam potreban dodatni stalak za utege. Alternativno, moguće je odmah kupiti podesivu klupu sa stalkom za utege. Ravna klupa, kod koje nije moguće prilagoditi nagib površine za ležanje, naprotiv, omogućuje formiranje pojedinih mišićnih skupina, primjerice prsnih mišića.

Podesiva klupa s utezima

Klupe za vježbanje bez dodatnih utega mogu se koristiti samo u vrlo ograničenoj mjeri. Podesive klupe s utezima prikladne su za razne vježbe, primjerice bench press. Imaju drugačiju konstrukciju. Vrlo su popularni modeli s integriranim stalkom za dvoručni uteg. Obično uključuju i šipku za utege.

S odgovarajućim utezima, možete odmah započeti s treningom. Bez prostora za odlaganje utega, klupa za vježbanje je prikladnija za korištenje jednoručnih bučica. Vrlo je korisna i podesiva klupa s dodatnim elementima, kao što su leg curler, butterfly trainer i latissimus modul. Sklopive podesive klupe ne samo da se sklapaju, kao što i samo ime govori, već se često mogu pretvoriti u stolicu. To omogućuje udobno vježbanje bicepsa u sjedećem položaju.

Kupnja podesive klupe

Podesive klupe savršene su sprave za opsežan trening snage u kućnom okruženju, bilo da se radi o vježbama bench pressa, sklekovima, zgibovima ili trbušnjacima. Koriste se za opću izgradnju mišića. Ravne klupe idealna su osnovna fitness oprema. Kosa klupa se može namjestiti pod odgovarajućim kutom potrebnim za vježbanje, a zahvaljujući individualno podesivom naslonu omogućuje opsežniji i učinkovitiji trening. Ako imate malo prostora, možete kupiti sklopivu podesivu klupu. Može se pospremiti, kada se ne koristi. Podesive klupe s utezima doista su svestrane.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova