Sokovnici

Odaberite
Sortiraj po
14 Rezultati za "Sokovnici"
Filter i vrsta
Sokovnici

Kupite sokovnik jeftino online

Bilo da se radi o ukusnim voćnim sokovima ili zelenim napitcima: sokovnik pripada svakom dobrom kućanstvu. Što je važno pri kupnji sokovnika? Koji modeli postoje i za što su najprikladniji? Uronite u čudesan svijet sokova i pronađite odgovore na neka često postavljana pitanja.

Što su sustavi sokovnika?

Sokovnike možemo razlikovati prvenstveno po posebnoj tehnologiji. Neke kuhinje imaju okomite sokovnike s centrifugalnim sustavom. Sok se ekstrahira centrifugiranjem. Međutim, zbog zagrijavanja soka tijekom procesa cijeđenja, njegova kvaliteta se pogoršava. Rezultat je gubitak važnih hranjivih tvari.

Puno su bolji spori sokovnici s horizontalnim kretanjem puža koji se sporo okreće. Ovako cijeđeni sokovi zadržavaju bogatstvo vitamina. Postoje i sokovnici s okomito rotirajućim vijcima. Za one kojima se žuri, imaju prednost jer brže iscijede više soka od vodoravnih uređaja.

Postoje strojevi koji rade s pritiskom vode kako bi prešali veće količine voća. Takvi sokovnici za jabuke više nisu pravi kuhinjski aparati. Praktično se koriste na otvorenom u blizini priključka za vodu. Druga vrsta sokovnika je sokovnik na paru. Sokovi s dugim rokom trajanja dobivaju se zagrijavanjem na pari i naknadnom sterilizacijom.

Svježi sok ili sok u limenci: za što su uređaji najprikladniji?

Applebee od Klarsteina donosi slatkoću u vaš život. Koristi paru za cijeđenje bobica i voća za žele, kompot ili sok. Zahvaljujući zagrijavanju i naknadnoj sterilizaciji, proizvodi se mogu čuvati više mjeseci. Zahvaljujući zagrijavanju i naknadnoj sterilizaciji, proizvodi se mogu čuvati više mjeseci. Možete ga koristiti za pripremu voćnih sokova ili smoothieja svih nijansi.

Klarsteinov sokovnik Fruitberry spada u kategoriju sporih sokovnika s okomitim pužnim tijeskom. Za svježe sokove od voća, povrća, lišća, bilja ili orašastih plodova. Waldbeck voćni punč radi s pritiskom vode. Pogodan je kao sokovnik za grožđe ili jabuke.

Kupite pravi sokovnik

Ako želite redovito cijediti velike količine koštunjavog voća ili grožđa, voćni punč je dobar izbor. Ako želite sokove s dužim rokom trajanja, kupite Klarsteinov Applebee. Tražite li svježe, visokokvalitetne sokove koji sadrže najviše hranjivih tvari, preporučujemo da odaberete Klarstein Fruitberry ili Bella Elegance.

Često postavljana pitanja o sokovnicima

Što se može preraditi pomoću sokovnika?

Možete ga koristiti za prešanje voća, povrća, lisnatog povrća i orašastih plodova namočenih u vodi.

Koje su vrste uređaja najbolje?

Ovisi o tome kakve sokove želite proizvoditi, u kojoj količini, brzini i kvaliteti. Horizontalni spori sokovnici su najsvestraniji. Zahvaljujući malom broju okretaja vijčane preše, cijede sok nježnije od drugih preša. Osim toga, podnose sve uobičajene prešane materijale, tihi su i daju optimalan prinos soka. No, zbog vodoravnog dizajna zauzimali su više prostora u kuhinji.

Zašto je broj okretaja tako važan kod cijeđenja soka?

Što je sporija brzina, to je postupak cijeđenja nježniji. Sok je jedva topao. Time se čuvaju vrijedni vitamini i druge hranjive tvari.

Mogu li se pojedini dijelovi prati u perilici posuđa?

Ne. Bez obzira na to jesu li izrađeni od plastike ili metala, preporuča se pojedine dijelove uvijek čistiti ručno kako biste ih zaštitili. Slijedite upute u korisničkom priručniku.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova