Inteligentni cvjetnjaci

Povoljna kupnja zatvorenog vrta online

Svježe biljke i klice su zdrave i osiguravaju vam potrebne minerale i vitamine. S unutarnjim vrtom njihov uzgoj je jednostavan jer vam ne trebaju vrt ili balkon. Biljke se uzgajaju u raznim uređajima, koji su uglavnom upravljani električno. Kućni vrtovi opremljeni su vodom ili zemljom te halogenim ili LED svjetlom. Objasnit ćemo razlike.

Zatvoreni vrt - pravi model

Zatvoreni vrt se kolokvijalno može nazvati kutkom začinskog bilja u domu. Međutim, uz pomoć tehnologije, posuda za cvijeće na prozorskoj dasci postala je mali vrt, čijom se brigom može upravljati automatski. Prije kupnje unutarnjeg vrta trebali biste među različitim modelima odabrati onaj koji odgovara vašim željama. Svi sobni vrtovi uzgajaju biljke pod umjetnom rasvjetom, ali se struktura i njega biljaka razlikuju.

Gajba potočarke iz supermarketa već se računa kao unutarnji vrt. Inteligentni vrt zauzvrat automatski osigurava pravilno navodnjavanje i optimalnu duljinu osvjetljenja, tako da vaše biljke uvijek imaju idealne uvjete za rast. Osim toga, Smart Garden će vas podsjetiti kada trebate provjeriti razinu vode ili dodati hranjive tvari.

Pododjel - Smart Garden

1. Aktivni sustavi crpljenja - voda sadrži potrebnu hranjivu podlogu i aktivno se transportira do korijena pomoću pumpe.

2. Sustavi uzgoja u dubokoj vodi - korijenje biljaka dopire u vodu i dodaje hranjive tvari.

3. Wick sustavi - Wick sustavi koriste supstratne kapsule s hranjivim tvarima kao i vodu iz slavine.

Razlike: U sobnim biljnim vrtovima prve i druge kategorije biljke se ukorijenjuju u vodi, u fitiljnim sustavima biljke se opskrbljuju zemljom.

 • 1. AeroGarden: u ovom uređaju može istovremeno rasti sedam biljaka. Ukorijenjuju se u malim posudama s vodom. Uređaj automatski određuje potrebnu razinu vode i količinu hranjivih tvari.

 • 2. Sunčani vrt: Ovaj mini vrt je podesiv po visini. Sjeme se sije u zemlju i uz pomoć LED sustava sadnice dobivaju dovoljno svjetla za rast. Pod zemljom se nalazi spremnik za vodu. Voda do korijena biljaka dolazi kroz pamučni poklopac koji se nalazi unutar posude sa zemljom i proteže se do spremnika za vodu. To eliminira potrebu za crpnom opremom i opskrbljuje točnu potrebnu količinu vode.

 • 3. Pametni biljni vrt: sve biljke rastu u tlu koje regulira sadržaj kisika u tlu zahvaljujući nano tehnologiji. Tlu se dodaje točna količina hranjiva koja je biljci potrebna za rast. Uređaj je opremljen LED tehnologijom, tako da se lampe moraju rijetko mijenjati, a potrošnja energije je vrlo niska.

 • Zašto kupiti zatvoreni ili pametni vrt?

  Wick sustavi koji su vrlo jednostavni za rukovanje prikladni su za početnike. Umetnete kapsule u uređaj, napunite vodom, uključite i vaš Smart Garden Indoor projekt počinje poprimati oblik. Za druga dva sustava potrebno vam je više pribora.

  Zatvoreni vrtovi pružit će vam širi izbor začinskog bilja nego što ga nude supermarketi. Osim toga, ova samoposlužna postrojenja zajamčeno su bez gnojiva i pesticida.

  Često postavljana pitanja o unutarnjem vrtu

  Koji je zatvoreni biljni vrt najlakši za korištenje?

  Wick sustavi su jednostavni za rukovanje i isplativiji zahvaljujući upotrebi supstratnih kapsula.

  Jesu li i zatvoreni vrtovi pogodni za jagode?

  Za veće biljke prikladni su i modeli čija se visina može podešavati kako bi između svjetiljke i poda ostalo više prostora.

  Trebaju li unutarnji vrtovi dnevno svjetlo?

  Svaki Smart Garden, koji radi u zatvorenom prostoru, opremljen je električnim izvorom svjetla i stoga osigurava optimalan rast biljaka čak iu prostorijama s manje svjetla.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova