Glačala

Ispeglana odjeća jednostavno je bolja. Glatka je i ugodna za tijelo. Također izgleda bolje. Za to je neophodno odgovarajuće željezo. Ne samo da nudimo odgovarajući izbor, već bismo vam voljeli pomoći da odlučite koja je ponuda prava za vas.

Različite vrste glačala

  • Glačalo na paru: ovo je klasik među relevantnim uređajima. Isparava napunjenu vodu pomoću grijaće ploče. Para prodire van kroz rupe u ""đonu"" (sloju na dnu). Tako ulazi u tkivo i ublažava bore i nabore. Oni se sada mogu ukloniti.
  • Suho glačanje: radi isključivo s pritiskom i toplinom i stoga se smatra vrlo jednostavnim za korištenje. Međutim, ako je potrebno navlažiti rublje, ovaj uređaj to ne može učiniti. Stvoren je još jedan radni korak.
  • Putno glačalo: Ovo je podvrsta suhog glačala. To su mali i lagani uređaji koji služe za ravnanje malih količina rublja u pokretu.
  • Lagano glačalo: uređaj radi na paru, ali teži izuzetno malo. To će spriječiti brzu pojavu umora.
  • jedinice za automatsko sušenje i glačanje: Ove varijante rade ""iznutra"". Odjeća se stavlja na balon jedinice. Ne samo da se mogu zagrijati, već i proširiti. Tako se u istoj mjeri uklanjaju vlaga, nabori i nabori.

Svojstva i područja primjene: Čemu služi glačalo?

Već je navedeno: Neki uređaji za glačanje opremljeni su dodatnim funkcijama. Na primjer, također služe i kao sušilice. Uobičajeno su dostupni različiti tipovi sa ili bez kabela. Raspon upotrebe ovih uređaja nije ograničen na glačanje odjeće, već se mogu koristiti i na drugim tekstilima. Primjeri su posteljina i stolnjaci. Neki modeli također su opremljeni posebnim funkcijama za tretiranje svile, vune i drugih osjetljivih tkanina s posebnom pažnjom - i za njihovu zaštitu na taj način.

Na to treba obratiti posebnu pozornost prilikom kupnje

Ako želite kupiti glačalo, trebali biste odabrati model koji najbolje odgovara vašim osobnim zahtjevima. Kao primjer: glačala na paru gotovo su uvijek pravi izbor za kućnu upotrebu. Međutim, ako imate puno košulja koje je potrebno brzo izglačati i osušiti nakon pranja, automatska verzija može biti prikladnija. Također, pobrinite se da imate odgovarajući pribor, kao što je prava daska za glačanje, koja mora biti dovoljno velika za tkanine koje želite glačati.

Pitanja

Kako mogu očistiti glačalo?

Čišćenje je vrlo jednostavno: krpa namočena u sapunici obično pouzdano uklanja svu prljavštinu. Osim toga, možda će biti potrebno ukloniti kamenac s uređaja. Međutim, u tom pogledu to ovisi o točnom modelu koji koristite.

Što je bolje: keramički model ili model od nehrđajućeg čelika?

Keramika se brže zagrijava, bolje klizi, lako se čisti i ima izvrsna svojstva protiv lijepljenja. Materijal ima kratak vijek trajanja i sklon je ogrebotinama. S vremenom glačanje postaje sve gore i gore. Nehrđajući čelik u početku nije tako udoban, ali ga je i dalje ugodno glačati. Znatno je izdržljiviji od keramike, ali se može toliko zagrijati da to može biti problem za neke materijale.

Zašto ne bih trebao koristiti destiliranu vodu u glačalu na paru?

Dugo se vremena destilirana voda smatrala pravim izborom za dotične aparate. Za razliku od vode iz slavine, ne sadrži soli, magnezij ili kalcij. U stvarnosti je, međutim, suprotno: destilirana voda želi ""nadomjestiti"" nedostajuće minerale i stoga napada metale. Stoga je štetnija od vode iz slavine.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova