Medicinske lopte

Odaberite
Sortiraj po
1 Rezultati za "Medicinske lopte"
Filter i vrsta
Medicinske lopte

Medicinske lopte i lopte za vježbanje - funkcionalna fitness oprema u obliku lopte

Medicinska lopta je klasik s nastave tjelesnog odgoja, koji je posljednjih godina doživio pravi preporod. To je uglavnom zahvaljujući širokom rasponu upotrebe, koje lopte za vježbanje pružaju tijekom funkcionalnog treninga . Robusna, dinamična i fleksibilna - takva je moderna medicinska lopta za trening i savršena je nadopuna dvoručnom utegu ili kettlebellu.

Medicinska lopta od 2 kg do 25 kg - idealna težina za svaku vježbu

Medicinska lopta sa školske nastave više nije dominantan oblik. Današnje medicinske lopte su uglavnom veličine košarkaške ili odbojkaške lopte. Moderne lopte za vježbanje ne samo da su mnogo gušće, već su i puno prikladnije za funkcionalni trening.

Vježbe s medicinskom loptom uključuju dinamičke vježbe, kao što su udarci i bacanja, zahtjevna za podove i zidove. No, medicinske lopte se mogu koristiti i kao klasičan dodatni uteg. Zahvaljujući okruglom obliku, trening s medicinskom loptom predstavlja izazov ne samo za snagu, već i za koordinaciju. Zahvaljujući lopti za vježbanje, funkcionalni trening postaje intenzivan trening bicepsa i ravnoteže.

Plankovi ili sklekovi na lopti (koje se mogu raditi bez obzira na težinu) ili rotacijske vježbe učinkovite su i prilično zahtjevne, čak i za ambiciozne sportaše.

Optimalan materijal, odgovarajuća težina - kupnja prikladne medicinske lopte

Medicinska lopta od kože (ili umjetne kože) samo je jedna od mnogih varijanti popularnog alata za vježbanje. Lopte za vježbanje izrađene od PVC-a ili potpuno gumirane s utegom u jezgri, naša ponuda medicinskih lopti nudi prikladnu loptu za svakog vježbača. Medicinske lopte izrađene od plastike imaju prednost, jer su zahvaljujući apsorpciji udaraca idealne za vježbe, koje zahtijevaju lagano odskočnu loptu.

Teretane ili pojedinci s većim ciljevima će u našoj ponudi pronaći cijeli set medicinskih lopti. Veliki izbor utega omogućuje idealan trening za svaki tip tijela i za svaku vježbu. Lopte za vježbanje su univerzalno i dinamično trenažno sredstvo, stoga je važno uvijek raditi s prikladnom težinom.

Od fizioterapije do treninga snage

Medicinske lopte su postale sastavni dio funkcionalnih fitness vježbi i obogaćenje su svakog fitness studija ili kompaktnog kućnog treninga. Zahvaljujući svojoj prirodi, obliku i svojstvima materijala, medicinske lopte omogućuju vježbe, koje bi bile nezamislive s klasičnim bučicama.

Upravo stoga su ove lopte toliko popularne u fizioterapiji ili se koriste kao utezi za trening u sportovima, kao što je nogomet. Budući da tijelo mora voditi računa o ravnoteži pri svakom ponavljanju i ne može se osloniti na fiksni slijed pokreta (kao što je kod vježbanja na spravama), mišići za koordinaciju su također uključeni.

To čini trening s medicinskom loptom idealnim za rehabilitaciju i prevenciju ozljeda, ali također može pomoći u ispravljanju mišićne neravnoteže i ukupnom stvaranju atletskog tonusa mišića. Ove prednosti jednako su vidljive pri vježbanju s klasičnim bučicama na nogometnom terenu, ispod košarkaškog obruča ili pri penjanju po stijenama. S medicinskom loptom sportski entuzijasti dobivaju ne samo uteg, već i način da treniraju dinamičnije, intenzivnije i bolje.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova