Sobni bicikli

Odaberite
Sortiraj po
38 Rezultati za "Sobni bicikli"
Filter i vrsta
Sobni bicikli

Bicikli za vježbanje

Sobni bicikl (također: kućna sprava za vježbanje) jedan je od klasika treninga izdržljivosti i jedna od najpopularnijih fitness sprava za kućnu upotrebu.

Nije važno pada li kiša, oluja ili snijeg - bicikl kod kuće omogućuje vam treniranje izdržljivosti i sagorijevanje kalorija u bilo kojem trenutku. Najbolje od svega je što, zahvaljujući udobnom sjedenju, zglobovi nisu samo pošteđeni, već i ojačani.

Osim toga, sagorijevate višak kilograma, smanjujete stres i sprječavate bolesti poput dijabetesa. Zvuči gotovo predobro da bi bilo istinito. Ali ne. Sobni bicikl omogućuje trening izdržljivosti relativno bez ozljeda, stoga je prikladan za sve razine fizičke spremnosti i za svaku dob. Usput: ergometri ili cikloergometri često se poistovjećuju s kućnim sobnim biciklima.

Vizualno su doista zbunjujuće slični, ali neki tehnički aspekti omogućuju razlikovanje sobnih bicikala i ergometara. Reći ćemo vam razlike.

Što je sobni bicikl?

Često se svaka sprava koja se koristi za kućno vježbanje naziva "sobni bicikl". Tu također spadaju sprave za veslanje ili kros trenažeri. No s vremenom se pod pojmom sobni bicikl počeo podrazumijevati tzv.

Karakteristična značajka sobnog bicikla je da se magnetskim kočionim sustavom može upravljati ručno ili elektronički. Otpornici se biraju u fazama. Oni ostaju konstantni bez obzira na to koliko jako pedalirate.

Svatko tko se želi baviti umjerenim treningom izdržljivosti dobro će se opremiti sobnim biciklom.

Što je ergometar?

Dok se sobnim biciklom može upravljati elektronički i ručno, ergometrom se može upravljati samo elektroničkom magnetskom kočnicom. Bitna razlika u odnosu na sobni bicikl je što se otpori ne postavljaju korak po korak, već vrlo precizno u vatima, zbog čega se mogu i mjeriti. Ovisno o tome koliko je jaka vaša kadenca, podešeni otpor se prilagođava: otpor se povećava kako polako okrećete pedale. Pri brzom pedaliranju otpor se smanjuje.

Maksimalni otpor ergometara općenito je znatno veći od otpora sobnih bicikala, pa su ergometri prikladniji za napredne hobi sportaše.

Sobni bicikl ili ergometar - što je pravo za mene?

Male tehničke razlike, poput postavki otpora, čine strojeve prikladnima za različite ciljeve treninga i ciljne skupine. Sobni bicikli su prikladni:

  • za umjereni trening i zagrijavanje.
  • za sportske početnike i osobe koje imaju malo iskustva s kućnim treninzima.
  • za ljude koji traže nekompliciran i pristupačan uređaj.
  • za ljude koji žele učiniti nešto za svoju izdržljivost i kardiovaskularni sustav.

Ergometri su idealni:


  • za kvalitetan i intenzivan trening izdržljivosti.
  • za osobe koje žele točno kontrolirati i mjeriti svoje opterećenje.
  • za napredno i profesionalno usavršavanje kod kuće.
  • za zahtjevan trening usmjeren na učinak.

Kupnja sobnog bicikla - na što trebate paziti?

1. Zamašnjak

Zamašnjak određuje udobnost treninga. Jer što je veća težina zamašnjaka, veća je udobnost i glađe je okretanje pedala. Pomoću tablice saznajte koja težina zamašnjaka vam odgovara:

Zamašnjak Profil Upotreba
> 15kg profesionalci natjecateljski sportovi, natjecanja
9-14kg ambiciozni
hobi sportaši
sagorijevanje masti, trening izdržljivosti
1-9kg početnici zagrijavanje, trening izdržljivosti,
kardiovaskularni trening

2. Podesivi upravljač i sjedalo?

Što više mogućnosti prilagodbe ima sobni bicikl ili ergometar, to je oprema individualnija i bolja, a time se i trening može prilagoditi individualnim potrebama.

Na primjer, ako imate problema s kralježnicom, podešavanje naslona za leđa je vrlo važno za brigu o vašem držanju. Za dugotrajne probleme s leđima treba razmisliti o ergometru s naslonom koji je iznimno nježan za leđa zahvaljujući naslonu za leđa i udobnom sjedenju.

3. Maksimalno opterećenje

U principu vrijedi: što je veća težina i maksimalno opterećenje sobnog bicikla, odn cikloergometar, to je stabilniji. Lagani kućni trenažeri <90 kg mogu biti malo klimavi pri velikoj brzini. Pogled na sljedeću tablicu reći će vam koje se maksimalno opterećenje preporučuje ovisno o razini treniranosti.

Profil Maks. težina korisnika
početnici < 120kg
sportaši iz hobija 120kg up to 150kg
profesionalci 150-180kg

Velika prednost laganih sobnih bicikala je to što su obično sklopivi. Sklopivi sobni bicikli posebno su praktični u stanovima koji nemaju puno prostora za veliku opremu.

4. Tehničke karakteristike

Mnogi moderni i kvalitetni ergometri imaju ugrađenu konzolu i ekran koji prikazuje vrijeme, udaljenost, puls, potrošene kalorije itd., baš kao i traka za trčanje. Integrirani programi obuke također više nisu rijetki. Ako na sobni bicikl želite spojiti mobilni telefon ili tablet, prvo provjerite ima li ugrađen držač za mobitel ili tablet. Ako je tako, obično postoji mogućnost povezivanja tableta s uređajem putem bluetootha.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova