Valjci za masažu

Regeneracija i prevencija pomoću masažnog valjka

Bole napetost, bolni mišići i zaglavljena fascija. Masažni valjak pomaže spriječiti i ublažiti bol.

Previše ili premalo kretanja, sjedilački rad ili jednostrani stres na poslu negativno utječu na naš mišićno-koštani sustav. Rezultat su bolovi u mišićima i leđima, problemi s cirkulacijom i priraslice osjetljivih fascija. Redovito vježbanje s valjkom pomaže u prevenciji ovih poteškoća. Postojeća ograničenja mogu se brže smanjiti ciljanim vježbanjem sa sportskom opremom.

Kako radi masažni valjak?

Sustav je jednostavan: valjak od tvrde pjene zamjenjuje masažer u ovoj tehnici. Polaganim, ciljanim radom na bolnim ili ranjivim dijelovima tijela, mišići se izglađuju. Lagani pritisak potiče cirkulaciju krvi. Različite površine i različiti stupnjevi tvrdoće dodatno povećavaju učinak valjka i pojedinačno osiguravaju najbolji mogući rezultat. Kroz aplikaciju možete postaviti točnu dozu pritiska tako da bude primjetan, ali ne i neugodan.

Koji cilindar za koju upotrebu?

Ako prvi put želite kupiti masažni valjak, odaberite univerzalni model. Ima širinu pogodnu za masažu leđa, nogu i ruku. Ako želite raditi na zategnutom vratu, idealni su uži valjci manjeg promjera. Posebni uzorci prilagođeni su pojedinim dijelovima tijela. Valjak za stopala može biti malo tvrđi od valjka za lice. Masažni valjak s ručkom prikladan je za bedra, kod mnogih modela ručka se može skinuti.

Valjak za masažu - pravi materijal

Masažni valjci od drva su oblikovani i idealni za sve koji cijene ugodnu površinu prirodnog materijala. Mnogi korisnici preferiraju tvrde pjenaste valjke. Dostupni su u različitim stupnjevima tvrdoće, tako da ih i osobe osjetljive na pritisak mogu redovito koristiti. Visokokvalitetna čvrsta pjena otporna je na starenje i stoga dugo zadržava svoj oblik. Valjci za masažu leđa dostupni su u modernim bojama, možete odabrati svoju omiljenu boju ili naručiti praktičnu spravu koja će pristajati vašoj sportskoj odjeći.

Fascijalni valjci i njihov uspjeh

Ovaj naziv masažnog valjka govori mnogo o njegovim svojstvima. Zahvaljujući sposobnosti otpuštanja zaglavljene fascije, role su prije nekoliko godina postale prodajni hit. Fascija je fibrozno potporno tkivo koje se proteže cijelim tijelom. Premalo kretanja, godine i ponekad nezdrava prehrana negativno utječu na fasciju. Rezultat je bol koja varira od tupe do rezne u zahvaćenim područjima. Fascijalni valjci nježno otpuštaju priraslice i potiču cirkulaciju krvi. To prirodno smanjuje bol.

Otpuštanje napetosti i blokada pomoću masažnog valjka

Drugo područje primjene su velike i male mišićne skupine. Tu se očituje dvostruki učinak rollera na leđa: isteže mišiće i potiče cirkulaciju krvi. Rezultirajuća duboka toplina se zatim primjenjuje na mišiće, čime započinje pozitivan ciklus. Vježba traje samo nekoliko minuta, učinak će se pojaviti redovitom upotrebom.

Iskoristite sada ovaj praktični dodatak za fitness. Kada kupite masažni valjak, uvjerite se u njegove prednosti. Video s uputama pokazat će vam put do ugodnijeg života bez problema s mišićima i leđima.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova