Kucne sprave za vježbanje

Odaberite
Sortiraj po
22 Rezultati za "Kucne sprave za vježbanje"
Filter i vrsta
Kucne sprave za vježbanje

Domaći tornjevi: Sve vježbe na jednoj spravi

Uz kućni toranj iz serije electronic star, odabirete iznimno svestran uređaj koji možete koristiti za sve namjene, od svakodnevnog fitness treninga do bodybuildinga. Postoji klasični kućni toranj s utezima, kao i modeli koji stvaraju otpor pri vježbanju pomoću fleksibilnih gumenih traka. Također ćete pronaći strojeve za povlačenje užeta prikladne za montažu na strop, mostove za povlačenje užeta i strojeve za povlačenje letvica.

Kućni toranj s utezima

Na tipičnom kućnom tornju trenirate s utezima koji se mogu slagati u koracima i pomicati pomoću kolotura za uže. U mnogim slučajevima to je stanica snage s leg pressom, koja uglavnom vježba prednje mišiće bedra (kvadriceps). Jedan od tipičnih elemenata je prsa. S integriranim povlačenjem širine vježbate mišiće ruku poput bicepsa i tricepsa.

Diptower modeli koriste se za zahtjevne vježbe mrtvog dizanja koje jačaju stražnja ramena i ramene mišiće. Na raspolaganju je steper za treniranje tri glutealna mišića gluteus maximus, gluteus medius i gluteus minimus, koji također vježba cijeli dio nogu. Negativna klupa služi kao klupa za snagu, na kojoj možete posebno intenzivno trenirati prsne mišiće, jer je oslonac usmjeren pod kutom prema dolje.

Kućni toranj bez bučica i klupe s utezima

Kod stanice snage bez utega, sama napetost užeta preuzima funkciju otpora. Također možete trenirati sve mišićne skupine na ovoj spravi. Spektar mogućih vježbi kreće se od rolanja, veslanja i povlačenja u bokove do križa na užetu. Vlačna opterećenja smatraju se iznimno lakima za zglobove u usporedbi s utezima. Osim toga, trening je gotovo nečujan, budući da se utezi ne sudaraju jedan s drugim: velika prednost kod vježbanja kod kuće.

Ako više volite trenirati s kratkim i dugim bučicama, bench press je dobar izbor. Dostupna oprema uključuje, na primjer, stol za vježbanje bicepsa i nogu. Potezač užeta za veslanje može se ugraditi iu visokokvalitetne klupe za snagu. Dobro je znati: Za svaki kućni toranj, klupu za utege i drugu opremu pronaći ćete PDF datoteku s detaljnim uputama za sastavljanje.

FAQ

Koje mišiće mogu trenirati na kućnom tornju?

Kućni toranj je višenamjenska sprava za vježbanje s kojom možete trenirati trbuh i leđa te ruke, ruke i noge. Točan raspon mogućih vježbi ovisi o opremljenosti pojedinih jedinica.

Koja je prednost kućnog tornja?

Bilo da se radi o kućnim tornjevima ili opremi za vježbanje bodybuildinga: kućne stanice štede vas problema čestog prebacivanja između različitih strojeva. Ako želite kupiti kućni toranj, možda ćete biti bolje financijski nego da kupujete pojedinačne strojeve zasebno.

Je li kućni toranj prikladan za kućnu upotrebu?

Kućni toranj je namijenjen upravo za kućnu upotrebu. Za sastavljanje uređaja dovoljna je mala prostorija. U Electronic Staru možete pronaći modele ekonomičnih dimenzija od samo 120 x 140 x 100 cm. Veće verzije mogu zauzeti npr. 214 x 210 x 247 cm.

Do koje težine se kućni toranj može opteretiti?

Nosivost takvog kućnog tornja obično je oko 150 kg. Pojedini modeli mogu imati veću ili manju nosivost.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova