Kutije za kruh

Odaberite
Sortiraj po
22 Rezultati za "Kutije za kruh"
Filter i vrsta
Kutije za kruh

Košara za kruh - elegantne opcije za pohranu

Konzistencija i svježina peciva odlučujuće utječu na njegov okus. Ipak, ne morate nužno ići svaki dan u pekaru kojoj vjerujete ako umjesto toga u svojoj kućnoj kuhinji imate posebno dizajniranu opciju za pohranu: kutiju za kruh. Tako će kiflice, kruh i tjestenina ostati hrskavi i zaštićeni od sunca, prašine i drugih utjecaja.

Kupite posudu za kruh: Koji stil odgovara vama i vašoj kuhinji?

Treba li posuda za kruh biti bijela ili crna? Radije mali oblik ili onaj u koji stane nenarezani kruh? S praktičnim poklopcem na šarkama ili poklopcem koji se može skinuti? Jedno je sigurno: današnje kutije za kruh ne izgledaju kao prije dva ili tri desetljeća. U kuhinji postaju elegantan ukras koji zrači retro šarmom, a istovremeno ima puno karaktera. Mala posuda za kruh pogodna je prvenstveno za sve koji u nju žele spremati kiflice i tjesteninu, ali trebala bi biti primjereno veća za pola ili cijele štruce kruha.

Osim toga, kutije za kruh mogu biti izrađene od mnogo različitih materijala. Metalne kutije za kruh su pravi klasik, jer ovaj robusni materijal izgleda plemenito i može se prilično fleksibilno prešati. Osim toga, metal kao materijal ne propušta zrak pa se na pripadajućim kutijama nalaze manji prorezi za zrak - tek toliko da kruh i tjestenina ne budu potpuno isisani. Alternativne varijante su, primjerice, izrađene od plastike koja se lako čisti, keramike ili prirodnog drva. Tako izgled krušnice možete vrlo precizno uskladiti s dominantnim materijalima u kuhinji i na taj način stvoriti ujednačen izgled ili stvoriti atraktivan kontrast korištenjem drugog materijala.

Zašto je kutija za kruh u bijeloj ili crnoj boji dobar izbor?

Od pletenica s kvascem do kruha s kiselim tijestom s ukusnom koricom: ako se peciva čuvaju u posebno dizajniranoj kutiji, dulje ostaju svježa. Pekač kruha sprječava preuranjenu pljesnivost kruha i ujedno bolje čuva njegovu aromu. Osim toga, pecivo se ne suši tako brzo pa ga ne morate koristiti na dan kupnje. Dugoročno čak štedi novac - a kao što svi znamo, izgleda jako dobro u kuhinji.

Na što treba obratiti pozornost pri kupnji posude za kruh?

Prije svega, naravno, to je dizajn i veličina. U malu posudu za kruh ponekad stane samo jedna narezana štruca kruha ili nekoliko žemljica, dok veća verzija nudi mjesta za dvije do tri različite vrste kruha. Osim toga, velika i mala posuda za kruh trebaju biti metalne, plastificirane i otporne na koroziju. Još jedna praktična prednost je jednostavno čišćenje, ponekad čak i u perilici posuđa. Istovremeno, kutije trebaju imati proreze za zrak ili rupe kako bi zrak i dalje mogao cirkulirati u njima.

Često postavljana pitanja o kutiji za kruh

Koje vrste posuda za kruh mogu kupiti?

Ima onih u prirodnom skandinavskom seoskom stilu, u šarmantnom retro izgledu ili, primjerice, relativno stilski neutralnih u plastici. Vaš osobni ukus odlučuje!

Ima li smisla kutija za kruh u bijeloj ili crnoj boji?

Kako bi pecivo uvijek bilo svježe! Osim toga, neutralne boje poput bijele ili crne vizualno je vrlo lako integrirati u kuhinju i s ostalim dekorativnim elementima.

Jesu li bolje metalne ili drvene kutije za kruh?

Oni od metala općenito su bezukusni i vrlo se lako čiste. Budući da su hermetički zatvorene, uvijek imaju proreze za zrak za kompenzaciju. S druge strane, drvo kroz materijal prenosi vlagu u vanjsku okolinu.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova