3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Podloge za pilates i jogu - udobne za sigurno držanje

Pilates i joga vježbaju se u različitim, ponekad zahtjevnim položajima i pokretima: sjedeći, ležeći, klečeći i stojeći, tijelo se dovodi u određene položaje. Za sve to potrebna je podloga koja će pružiti siguran oslonac i istovremeno stvoriti ugodnu sjenu za tvrdi pod. Neklizajuća podloga za gimnastiku, podloga za fitness ili posebna podloga za jogu ispunit će tu svrhu. U idealnom slučaju, prostirke se mogu smotati kako bi se uštedio prostor kada ih spremate ili nosite na trening. Prljavština nastala u dodiru s podom i kožom treba se lako ukloniti s prostirke.

Zahtjevi za prostirke za pilates

Vježbe pilatesa ponekad su dinamičnije od asana joge, koje se fokusiraju na nepokretnost. Ovisno o željenom programu treninga, preporučuju se različite debljine strunjače. Obično se koriste strunjače debljine od 0,5 do 1,5 cm, dok je kontakt s podlogom potreban za vježbe u stojećem položaju bolji s tankim strunjačama, podstava i amortizacija su bolji s debljim strunjačama - idealno za dinamičniji program vježbanja.

Srednja debljina jastučića dobar je kompromis ako se radi o raznolikoj vježbi. Budući da je amortizacija određena ne samo debljinom, već i materijalom i kvalitetom izrade, kvalitetna tanka gimnastička strunjača ili prostirka za jogu može pružiti najbolju uslugu u nekim okolnostima, dok bi mekana, predebela prostirka uzrokovala ukočenost tijela utonuti previše u to. Usporedba proizvoda, uzimajući u obzir osobne zahtjeve, pomaže u odabiru.

Znakovi kvalitetne prostirke za jogu

Kod ovog tipa iznimno je važna otpornost na klizanje, budući da pokreti glatko prelaze jedan u drugi, a položaji se zadržavaju određeno vrijeme. Prostirka za jogu stoga treba ostati na mjestu i imati površinu koja se ne klizi. Materijali poput pluta i prirodne gume su se dokazali, a popularni su i pjenasti materijali ugodni za kožu. Takvi materijali dobre čvrstoće kao i prirodni materijali nude dobru amortizaciju čak i s manjom debljinom i štite zglobove tijekom vježbi na podu. Prostirka za jogu izrađena od prirodne gume ili plastike kao što je NBR ili TPE izdržljiva je i laka za čišćenje. Znoj ne prodire unutra, što udovoljava higijenskim zahtjevima dobre kvalitete.

Kupnja prostirke za jogu – na što treba paziti?

Za odraslu osobu preporučuju se minimalne dimenzije od 180 centimetara duljine i 60 centimetara širine. Teksturirana donja strana osigurava da prostirka neće kliziti po podu. Materijal i debljina podloška se mogu prilagoditi osobnim potrebama i namjeni; informacije o proizvodu pružit će detaljnije informacije o prikladnosti. To je velika prednost online kupovine jer možete unaprijed usporediti detalje.

Postoje strunjače za gimnastiku i strunjače za jogu u različitim težinskim kategorijama. Za isključivo domaću upotrebu, ovo bi trebalo biti sekundarno. Mala težina je prikladnija za transport, prostirka bi se trebala motati i dolaziti s torbom ili remenom za nošenje. Ostali kriteriji koje treba uzeti u obzir su higijenski aspekti i jednostavnost čišćenja. Također je poželjno obratiti pozornost na nježnost materijala prema koži i odsutnost štetnih tvari.

Ako su zadovoljene sve tražene karakteristike kvalitete, dizajn je svakako argument u korist jedne ili druge podloge. Ovdje možete odlučiti prema vlastitom ukusu ili čak prema atmosferi okolnog okoliša.

Vrh stranice