Štapovi za nordijsko hodanje

Odaberite
Sortiraj po
41 Rezultati za "Štapovi za nordijsko hodanje"
Filter i vrsta
Štapovi za nordijsko hodanje

Kupite štapove za nordijsko hodanje online visoke kvalitete i po povoljnoj cijeni

Nordijsko hodanje je lagan do srednje zahtjevan sport za sve dobne skupine koji podržava metabolizam i kardiovaskularni sustav. Karakteristika ovog rekreativnog sporta je kretanje rukama, u čemu važnu ulogu imaju štapovi za nordijsko hodanje. U našoj online trgovini možete kupiti široku ponudu štapova za nordijsko hodanje. Kako bi vam palice savršeno pristajale, pri odabiru je potrebno voditi računa o nekoliko kriterija. Ovdje ćete saznati što je važno pri kupnji štapova za nordijsko hodanje i zašto je odabir pravog para tako važan.

Neophodni su štapovi za nordijsko hodanje

Nordijsko hodanje smatra se oblikom planinarenja, ali je u odnosu na klasično hodanje više namijenjeno jačanju mišića. U tome štapići imaju važnu funkciju. Oslanjanje na motke na tlu smanjuje opterećenje zglobova – posebno kukova i koljena. Stoga je ključno odabrati pravi par štapova i pravilno rukovati njima.

Razlika između štapova za planinarenje i štapova za nordijsko hodanje

Korištenje klasičnih štapova za nordijsko hodanje nije dobra ideja. Štapovi za nordijsko hodanje dizajnirani su za hodanje po relativno ravnom terenu. S druge strane, planinarski štapovi prikladni su za često vrlo velike razlike u visini. Također imajte na umu da postoje različite vrste štapova za nordijsko hodanje. Što su oni, saznat ćete u sljedećoj točki.

Štapovi za nordijsko hodanje - podesivi i izrađeni od različitih materijala

Štapovi za nordijsko hodanje dostupni su kao fiksni štapovi iu teleskopskoj verziji. Prednost ove varijante je što se može individualno podešavati po visini. Drugi važan aspekt su dimenzije štapova za nordijsko hodanje. Dužina i ručka trebaju biti optimalno prilagođeni anatomiji vašeg tijela. Osim toga, tu su i stupovi izrađeni od lakih materijala poput karbona i aluminija te mješavine karbonskih i staklenih vlakana – tzv. kompozitni.

Savjeti za kupnju štapova za nordijsko hodanje

Veličina štapova za nordijsko hodanje uglavnom ovisi o duljini vaše figure. Pravilo je formula "tjelesna visina u centimetrima x 0,7". Ako ste početnik u nordijskom hodanju i želite dobiti malo varijabilnosti, možete izabrati teleskopske štapove. Model izrađen od karbona obično je malo skuplji, ali se smatra vrlo izdržljivim. S aluminijem odabirete lagani materijal s atraktivnim omjerom cijene i učinka.

Štapovi za nordijsko hodanje

Zašto su vam potrebni posebni štapovi za nordijsko hodanje?

Palice služe za rasterećenje zglobova i podržavaju učinkovitost bavljenja sportom. Za razliku od planinarskih štapova, oni su namijenjeni za relativno ravne terene.

Koji se materijal smatra visokokvalitetnim za štapove za nordijsko hodanje?

Ugljik je posebno popularan. Stupovi imaju vrlo plemenit dizajn i ostaju iznimno stabilni čak i pod većim izazovima.

Koje duljine trebaju biti štapovi za nordijsko hodanje?

Da biste saznali točnu duljinu, pomnožite svoju visinu s faktorom 0,7.

Što je važno pri kupnji štapova za nordijsko hodanje?

Prilikom odabira, uzmite u obzir ne samo duljinu, materijal i dizajn, već i udobnost ručke. Traka za ruku olakšava tipično kretanje naprijed-natrag.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova