Pročišćivači zraka

Kupnja pročišćivača zraka

Onečišćenje uzrokovano kućnom prašinom i peludom ne samo da je ružno, već je i plodno tlo za bakterije te stoga može biti štetno za zdravlje. Kupnja pročišćivača zraka je pogodna ne samo za alergičare. Pročitajte kako ovi uređaji rade, koje su razlike među njima i koje su im funkcije.

Pročišćivač zraka - koje su njegove prednosti?

Prašina je prisutna u svakom domu, ali kada izmakne kontroli, može uzrokovati zdravstvene probleme poput problema s disanjem. Alergičari su posebno osjetljivi na alergene sadržane u kućnoj prašini. Pročišćivači zraka mogu filtrirati čestice prljavštine iz zraka u prostoriji. Moguća izloženost uključuje:

 • Finu i kućnu prašinu

 • Pelud

 • Plijesan

 • Aerosole kontaminirane virusima

 • Štetne čestice iz namještaja

 • Aldehidi ili ugljikovodici

Glavni cilj pročišćivača zraka je poboljšati kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru. Ovo je posebno korisno za astmatičare i alergičare. Oni mogu koristiti uređaj za ublažavanje simptoma. Zračni filter u kućanstvu također je koristan i u područjima s vrlo visokim onečišćenjem zraka.

Različite vrste i stilovi pročistača zraka

Pročišćivači zraka u prostoriji, uz ovlaživače, važni su proizvodi za zdravlje i dobrobit. Način rada je jednostavno objašnjen: jedinice se sastoje od filtracijskog sustava. Predfilter čisti zrak u prostoriji od grubih čestica, poput vlakana. Drugi vlaknasti filter, obično visokoučinkoviti HEPA filter, uklanja finu prašinu, pelud i fine čestice. Treći element je obično filter s aktivnim ugljenom. Apsorbira, na primjer, mirise.

HEPA pročišćivači rade s visoko učinkovitim filterom čestica, koji vrlo učinkovito uklanja štetne, čak i male čestice i mirise. HEPA filteri propuštaju zrak u prostoriji kroz finu mrežicu, koja hvata štetne čestice. Predstavljaju optimalne pročišćivače zraka protiv prašine. Postoje i HEPA filteri, koji mogu filtrirati aerosole i viruse.

Ionizatori čiste zrak širenjem iona i obogaćivanjem suspendiranih tvari. Jedinica privlači čestice zagađivača koje se povećavaju i padaju na tlo. Ozon, koji nastaje tijekom rada, djeluje antibakterijski i uništava mnoge viruse. Prostorije s dimom cigareta i dječje sobe ne bi se trebale čistiti ionizatorom.

Pročišćivači s aktivnim ugljenom, često u kombinaciji s HEPA filterom, hvataju i tako male čestice, koje obični filteri ne uspijevaju uhvatiti. Uklanjaju neugodne mirise, razgrađuju štetne plinove i idealni su za alergičare.

Perači zraka koriste vodu za čišćenje zraka u prostoriji i vezivanje prašine.

Kupnja pročišćivača zraka - izbor

Uređaji uklanjaju i najmanje čestice iz zraka. To jamči higijensku kvalitetu zraka. Dostupni asortiman nudi pravi model za svakoga. Idealna je kombinacija gore navedenih uređaja i načina rada, koji objedinjuju prednosti. To uključuje, na primjer, pročišćivač 3 u 1 s ionizatorom, ventilatorom i UV sterilizatorom ili uređaj Vita Pure 5 u 1. Također potražite posebne značajke kao što su:

 • Svjetlosni indikatori

 • Različiti režimi rada

 • Uključiva UV sterilizacija, koja smanjuje bakterije do 97,6%

 • Funkcija ventilatora, koja povećava učinkovitost čišćenja zraka

 • Status LED diode

 • Aroma difuzor

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Kome su pročišćivači zraka korisni?

Zagađenje finom prašinom predstavlja problem za sve, ne samo za alergičare i astmatičare. Stoga je pročišćivač zraka koristan za svakoga, jer filtrira čestice iz zraka.

Kako rade pročišćivači zraka u prostoriji?

Jedinice obično kombiniraju različite vrste filtara, kao što su predfilteri, filteri s aktivnim ugljenom i HEPA filteri. Vrlo su učinkoviti i ne propuštaju ni najmanje čestice.

Na što obratiti pozornost pri njihovom odabiru?

Učinkovitost kojom uređaj uklanja prašinu i druge čestice ovisi o volumenu prostorije. Za veće prostorije dostupni su modeli s jačim filterom i ventilatorom. Prije kupnje provjerite kapacitet i protok.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova