Autosjedalice za djecu

Odaberite
Sortiraj po
25 Rezultati za "Autosjedalice za djecu"
Filter i vrsta
Autosjedalice za djecu

Dječja autosjedalica i kolica: sigurna, praktična i funkcionalna

Bilo da se radi o odlasku u posjet baki i djedu ili zajedničkoj obiteljskoj šetnji, mala djeca trebaju biti na sigurnom. Uz kvalitetnu dječju autosjedalicu i dobra kolica to nije problem. Kako bismo vam olakšali izbor, u nastavku smo naveli najvažnije kriterije odlučivanja.

Autosjedalica za djecu: na što trebam paziti?

Svaka dječja autosjedalica u osnovi je uključena u određenu klasu. Klasična klasifikacija počinje s klasom 0: ovo je autosjedalica za dijete koja ima oblik školjke i okrenuta je u smjeru vožnje. Može se koristiti do tjelesne težine od deset kilograma. Klasa 0+ je vrlo slična, ali je pogodna za osobe tjelesne težine do 13 kilograma. Dječja autosjedalica klase I namijenjena je djeci težine od 9 do 18 kilograma. Ovdje možete birati između modela okrenutog prema naprijed, tzv. reboarder. Klasa II je pomoćna sjedalica i mnogo je kompaktnija. Ove sjedalice mogu biti s naslonom za leđa ili bez naslona. Prikladne su za djecu predškolske i školske dobi, s maksimalnom težinom od 25 kilograma. Na raspolaganju je i klasa III. Ova autosjedalica prikladna je za djecu tjelesne težine od 22 do 36 kilograma, što odgovara dobi od sedam do dvanaest godina. Ako želite kupiti dječju autosjedalicu, uvijek obratite pozornost na odgovarajuću klasu.

Dječja kolica ili kolica?

Svatko tko danas planira kupiti kolica ima mnogo različitih dizajna na izbor. Za najmanju djecu su kolica u kojima dijete može udobno ležati dobar izbor. Na neke modele možete čak pričvrstiti i dječju autosjedalicu. Dodaci kao što su amortizeri na kotačima i prostrane košare za pohranjivanje stvari olakšat će vam izlete s djetetom. Ako se odlučite za kombinirana kolica, obično se uz njih dobije prijenosni krevetić i sjedalica. Ako vaše dijete može samostalno sjediti, prijenosni krevetić možete lako zamijeniti sjedalicom. Autosjedalica je mnogo kompaktnija, štedi prostor i jednostavnija je za manevriranje. Prikladna je za djecu od oko šest mjeseci i obično je opremljena podesivim naslonom za leđa. Alternativno, možete se odlučiti i za sportska kolica. Nude više udobnosti od kolica i imaju kvalitetan ovjes. I u slučaju kolica i autosjedalice, vaše bi dijete već trebalo moći samostalno sjediti.

Najvažniji aspekti pri kupnji dječje autosjedalice ili kolica

Najveću ulogu u odabiru imaju dob, težina i planirana uporaba. Međutim, kvalitetna obrada je jednako važna. Stoga provjerite zadovoljava li željeni proizvod najnovije sigurnosne standarde i ima li oznaku ispitivanja. Što se tiče izgleda: možete odlučiti prema vlastitom ukusu, jer današnji dizajni su svi vrlo lijepi!

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Kako treba opremiti dječja kolica?

Potreban vam je madrac za bebu koji nije premekan, zaštita od vlage, udobna navlaka, navlaka za noge i idealno povijanje.

Što je i-Size dječja autosjedalica?

Riječ je o dječjoj autosjedalici za automobil koja zadovoljava standard ECE R129 koji je stupio na snagu 2013. godine. Ne dijeli se po težini, već po veličini tijela. Međutim, stari standard ECE R44 (težinske klase) ostaje na snazi.

Kako da zagrijem svoje dijete u dječjoj autosjedalici?

Postoje posebne navlake za povijanje s prorezima kroz koje se može provući pojas.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova