3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Trake za vježbanje

Gumice za vježbanje

Mnogi koriste trake za vježbanje za trening snage. Fleksibilni su i s pravom postaju sve popularniji alat za vježbanje, jer su područja njihove upotrebe vrlo raznolika. Što su to točno i kako se smisleno koriste? Koje se vježbe s njima mogu raditi, koje su njihove prednosti i koje su razlike između pojedinih guma?

Guma za vježbanje - fleksibilna, svestrana i učinkovita

Trake za vježbanje su elastične gumene trake, često izrađene od lateksa ili gume. Smatraju se univerzalnim fitness alatom, kako kod kuće tako i u pokretu. Mogu se koristiti za izvođenje vježbi istezanja i držanja. S njima se posebno mogu dobro trenirati dublje mišićne skupine. Pojasevi se mogu koristiti za poticanje rasta mišića.

Rad gume za vježbanje može se jednostavno objasniti:

kada se povuče, guma je savitljiva, reagira protu povlačenjem što pozitivno utječe na mišiće i rast mišića. Napetost otežava opseg ponavljanja, što znači da je vježba intenzivnija i učinak veći. Osim jačanja mišića, razvija se i koordinacija pokreta, motorika i osjećaj za ravnotežu.

Pojasevi se koriste u raznim sportovima, kao što su:

 • Trening snage
 • bodybuilding
 • joga
 • powerlifting
 • gimnastika
 • kardio

Gumice za trening snage - mogućnost raznih vježbi

Trake dolaze u različitim duljinama i dostupni su s različitim razinama otpora. Trening s kraćom fitness trakom pogodan je za jačanje nogu i stražnjice. Duži pojasevi idealni su za razne vježbe:

 • čučnjevi
 • trening bicepsa
 • vježbe veslanja

Set od pet fitness traka različite jačine idealan je za individualni trening cijelog tijela. Zahvaljujući tome, pravi pojas će uvijek biti dostupan za istezanje, lagane vježbe i intenzivne treninge snage. Ako je otpor relativno nizak, pojas je prikladan za manje mišiće, na primjer triceps. Trake s većim otporom idealne su za velike mišiće, poput bedara.

Upozorenje:

Važno je da se podražaj kontinuirano povećava. Stoga se otpor mora postupno povećavati prelazeći s manjeg otpora na veći. I u ovom slučaju set traka za vježbanje ima prednosti.

Pomoć pri savijanju :

Povlačenja s pojasevima funkcioniraju ovako: pojas je zavezan na sredini šipke za povlačenje, vježbač stoji u donjoj petlji i može izvoditi vježbu. Visokokvalitetne gume za vježbanje izrađene su od lateksa otpornog na trganje pa su prikladne i za osobe s većom težinom. Gumice za vježbanje zavoja, odn pomagala za kretanje koriste se kao podrška treningu snage, na primjer u vježbama kao što su:

 • zavoja
 • umaci
 • radilice

Pogodne su za zagrijavanje, istezanje i istezanje, kao i za kompletan trening. Zahvaljujući jednostavnom ovjesu, idealni su za trening na tribini.

Kupnja guma za vježbanje

Trake za jačanje prvobitno su se koristile u fizioterapiji za ciljanu regeneraciju pojedinih dijelova mišića. Osim toga, prvenstveno su ih koristili profesionalni sportaši za istezanje mišića i učinkovitiji intenzivni trening. U međuvremenu su i rekreativci prepoznali njihove brojne prednosti. Gumice su idealne za izgradnju mišića, ali također podržavaju pokretljivost, motoriku, osjećaj ravnoteže i još mnogo toga. Zahvaljujući prirodnim pokretima, ne opterećuju zglobove. Uz pomoć trake za vježbanje moguće je izvoditi mnogo različitih vježbi. Različite razine otpora također to omogućuju. Početnik ili profesionalac, svatko će pronaći pravi pojas.

Vrh stranice