Kettlebells

Odaberite
Sortiraj po
11 Rezultati za "Kettlebells"
Filter i vrsta
Kettlebells

Kettlebells

Sport je važan za održavanje zdravog tijela. Vježbe s girjama izuzetno su učinkovite. To je zapravo uteg s loptom koji se može koristiti za trening ne samo u teretani, već i kod kuće. Trening s girjama jača tijelo, čini ga stabilnijim, bržim i čak ga može zaštititi od zdravstvenih problema poput bolova u leđima. Sljedeći tekst objašnjava kako učinkovito trenirati s kettlebellom, koje su vježbe prikladne za početnike i napredne korisnike te koje su prednosti kettlebella.

Kettlebelly - idealan za vježbanje cijelog tijela

Mnogi koji žele biti u formi koriste kettlebell za svoj trening. Ova lopta, koja je spljoštena na dnu i ima ručku, trenira cijelo tijelo u smislu snage, izdržljivosti, koordinacije, pokretljivosti, brzine i kontrole tijela. Osim toga, podržava izgradnju mišića i stabilnost u leđima i bokovima.

Također poboljšava kardiovaskularni sustav, a potrošnja kalorija pri vježbanju s njim je velika. Vježbaju se sve mišićne skupine. Kettlebelli su stoga nezamjenjivi u svakoj teretani. Imaju svestranu upotrebu i dostupni su pojedinačno ili u kompletu. Njihova drška je posebno pogodna za brza i brojna ponavljanja vježbi. Trening nudi različite vježbe, npr.

 • mrtvo dizanje
 • ljuljačke
 • tržišta
 • praznovjerja
 • pritiscima

Raznolikost treninga je gotovo neograničena. Prednost ovih utega je što vam gotovo ne trebaju nikakvi drugi dodaci i vježbu možete izvoditi u udobnosti svog doma.

Kupnja Kettlebella - dostupne su različite težine

Kettlebell je dostupan u različitim kategorijama težine, kao što su 8, 12 ili 24 kilograma, kako bi se prilagodio individualnim potrebama. Set girja uključuje različite težinske kategorije od 8 do 32 kilograma. Utege možete ponijeti sa sobom na putovanja i trenirati u bilo kojem trenutku.

S lakšim bučicama od 12 ili 16 kilograma početnici prvo mogu naučiti pravilnu tehniku. Osim toga, pogodni su za zagrijavanje. Za sportašice je za početak preporučljivo odabrati težinu od 8 kilograma. S teškim girjama moguće je ciljano trenirati određene skupine mišića. Ukoliko je kettlebell podesiv, omogućuje raznovrstan i raznovrstan trening.

Idealan trening s girjama

Početnici se prvo moraju upoznati s opterećenjem pri treningu i uvježbati pravilno držanje. Prikladne vježbe s kettlebellom uključuju, na primjer, mrtvo dizanje, u kojem se težina ravnih leđa podiže samo s mišića donjeg dijela leđa i kukova. Čak i naizgled jednostavne vježbe stimuliraju kardiovaskularni sustav i potiču sagorijevanje masti. Swing je tipična vježba koja sveobuhvatno vježba tijelo:

 • stavite noge u širinu ramena
 • postavite girju u sredinu iza sebe
 • napravite lagani čučanj
 • s ravnim leđima, gurnite stražnjicu unatrag
 • objema rukama uhvatite girju preko nogu
 • zamahujte girjom napetog tijela što je duže moguće, pri čemu zamah ne smije dolaziti iz ruku, već iz kukova

Profesionalci također mogu isprobati jednoručni zamah

Sažetak

Trening s bučicama puno je više od samog treninga snage. Također vježba kondiciju, koordinaciju, agilnost, brzinu, fleksibilnost i još mnogo toga. Vježbe s girjama također su savršen kondicijski trening za kardiovaskularni sustav. Zahvaljujući različitim težinama, trening je podjednako pogodan za početnike i profesionalce. Ako je kettlebell podesiv, nudi se još veća raznolikost vježbi.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova