Sprave za veslanje

Odaberite
Sortiraj po
27 Rezultati za "Sprave za veslanje"
Filter i vrsta
Sprave za veslanje

Sprave za veslanje

Kada je riječ o opremi za kućni trening, trakaza trčanje, eliptični trenažer i sprava za veslanje vrlo su popularni. Nije ni čudo, jer njihov trenažni učinak je višestruk, primjerice u smislu izgradnje mišića i sagorijevanja masti.

Druge dobrobiti uključuju povećanje izdržljivosti i poboljšanje kardiovaskularnog sustava. Što se točno krije iza ove sprave za vježbanje, odnosno kakav trenažni efekt sprave za veslanje, objašnjeno je u nastavku.

Što je sprava za veslanje?

Ova fitness i sportska oprema simulira kretanje u veslačkom čamcu. Klasični modeli imaju stabilan okvir i čvrste noge sprijeda i straga, zahvaljujući kojima uređaj stoji vrlo čvrsto. Zračni kotač je vrsta zamašnjaka, koji je opremljen vučnim mehanizmom.

Sjedalo, koje se pomiče zajedno s tijelom, omogućuje guranje gornjeg dijela tijela i stražnjice naprijed i nazad tijekom veslanja. Vježbanje je prikladno za početnike i napredne korisnike, za žene i muškarce svih dobnih skupina i razina kondicije. Razina otpora, koja se koristi u treningu može se na većini sprava podesiti okretnim gumbom.

Sprave za veslanje - koje se mišićne skupine treniraju i koji su ostali rezultati treninga?

Ova fitness i sportska oprema simulira kretanje u veslačkom čamcu. Veslanje jača sve glavne mišićne skupine, kao što su:

  • ruke
  • noge
  • koljena
  • listovi
  • gornji dio tijela
  • trbuh
  • stražnjica

Mišići leđa, ramena i vrata jačaju se štedljivo i trajno. Sprava za veslanje najučinkovitiji je način mršavljenja. Tijekom vježbanja se koristi otprilike 80 posto svih mišića, tako da se postiže iznimno visoka potrošnja kalorija, od 400 do 800 kcal po satu. Osim toga, trenira se snaga, izdržljivost i kardiovaskularni sustav.

Za jačanje kardiovaskularnog sustava preporučuje se veslački ergometar s mjerenjem otkucaja srca i regulacijom snage. Ovaj način vježbanja ne izaziva ozljede i štedljiv je za zglobove, zahvaljujući glatkom slijedu pokreta, bez udaraca. Opterećenje ligamenata ili zglobova mnogo je manje nego kod trčanja ili drugih sportova. Tijekom treninga važno je održavati leđa ravnima i zategnuti ih zajedno s trbušnim mišićima tijekom veslanja.

Sprave za veslanje - razni modeli

Postoje različiti sustavi otpora. Najčešće varijante su:

  • sprava za veslanje sa sustavom otpora zraka
  • magnetska sprava za veslanje
  • sprava za veslanje na vodu

Magnetna kočnica omogućuje ravnomjerne zamahe vesla. Također možete postaviti vrlo niske razine otpora, kako biste vrlo pažljivo započeli svoj fitness trening i postupno povećavali opterećenje.

Na veslačkim spravama sa sustavom užeta kretanje je manje zahtjevno i tok je obično mirniji. Sprave za veslanje s otporom vode također daju osjećaj autentičnog veslanja. Žuborenje vode daje vam dojam, kao da uistinu sjedite u veslačkom čamcu. Otpor se može prilagoditi prema potrebi, kako bi trening bio raznolik. Ušteda prostora moguća je zahvaljujući integriranoj funkciji sklapanja.

Kupnja sprave za veslanje

Sprava za veslanje za kućanstvo nudi sveobuhvatan, učinkovit trening cijelog tijela, štedljiv prema zglobovima, za izgradnju mišića i jačanje kardiovaskularnog sustava. Osim toga, najučinkovitiji je to način mršavljenja, jer se tijekom veslanja koriste mnoge mišićne skupine. Metabolizam će tako raditi punom brzinom. Trening veslanja uključuje glatke, kontrolirane pokrete, koji ne zahtijevaju balansiranje pri zaokretima niti amortizaciju skokova i neravnina.

Stoga je rijel o nježnom, ali vrlo učinkovitom treningu. Svatko tko želi kupiti spravu za veslanje, trebao bi imati na umu da je voda dobar izbor kao prirodni sustav otpora, jer omogućuje realističnije iskustvo veslanja. Kod sustava s magnetskim kočenjem, otpor uređaja stvara elektromagnet, koji koči zamašnjak. Željeni otpor obično se može namjestiti pomoću okretnog gumba.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova