Lonci od lijevanog željeza

Odaberite
Sortiraj po
41 Rezultati za "Lonci od lijevanog željeza"
Filter i vrsta
Lonci od lijevanog željeza

Nizozemska pećnica

S prvim zrakama sunca mnogi se vraćaju u vrt. Ljubitelji roštiljanja i pečenja sada će doći na svoje. Osim plinskog roštilja ili roštilja na drveni ugljen, nizozemska pećnica izuzetno otporna na toplinu nudi mnoštvo opcija. Nazivaju ga još i nizozemskim loncem, koji je kvalitetan i izdržljiv proizvod. Možete ga koristiti za pečenje, pečenje, pirjanje ili kuhanje raznih jela, uz gornje i donje grijanje po potrebi.

Nizozemska pećnica - što trebate znati

Masivna posuda debelih stijenki izrađena je od lijevanog željeza i smatra se gotovo neuništivom zahvaljujući izvrsnim svojstvima materijala i kvalitetnoj izradi. Možete kupiti pećnicu od lijevanog željeza i koristiti je na razne načine:

  • Roštilj
  • Pećnica
  • Kamin s pećnicom
  • Štednjak, bez nogu

Može se koristiti za pečenje, pirjanje ili pečenje gotovo svih namirnica, poput juha, gulaša, gulaša, svinjetine, pečenja, kruha i kolača. Toplina se vrlo dobro akumulira u loncu. Temeljna razlika od peći je izravan kontakt s izvorom topline, na primjer s ugljenom. Lonac se sastoji od:

  • Lonac i poklopac
  • Noge
  • S ručkom

Noge omogućuju izradu lonca debelih stijenki, posebno otpornog na toplinu i toplinu provodljivog ugljena ili ga objesite iznad ognjišta pomoću ručke. Jednostavan je za korištenje: u njega stavite marinirane ili začinjene namirnice s malo vode, a zatim ih stavite u npr. vrući ugljen. Posebnost poklopca, koji je također od lijevanog željeza, je rub koji je izvučen prema van. Na njega također možete staviti brikete ili drveni ugljen i postići gornje i donje grijanje. Ovo je dobro ako želite pirjati ili peći. Rub sprječava ulazak ugljena u hranu. Jela su pripremljena delikatno i precizno. Ne otvarajte poklopac prečesto tijekom pripreme.

Kupnja nizozemskog lonca - različite vrste/vrste

Otkrijte veliki izbor lonaca za vatru u online trgovini. Mnogi modeli imaju nožice i ručku za vješanje. Veličine također variraju, npr.

  • 4 litre: dvije do četiri osobe
  • 5,7 litara: četiri do šest osoba
  • Nizozemska pećnica 9 litara: deset ili više osoba

Također je popularan nizozemski set za pećnicu koji uključuje nekoliko proizvoda: uključuje lonac s ručkom, tavu, elegantan lonac, lim za pečenje, stalak za lonce i podizač poklopca. To je obično uključeno u opseg isporuke. Možete ga koristiti za podizanje poklopca.

Značajke - Koja bi to pećnica trebala biti?

Plitki lonci prikladni su za jela koja zahtijevaju visoku temperaturu, a duboki modeli prikladni su za jela s niskom temperaturom. Osim različitih veličina, u bogatom asortimanu pronaći ćete odgovarajuću posudu za vatru za svakoga. Treba li biti sa ili bez postolja za noge? Omogućuje korištenje na otvorenom i/ili u zatvorenom prostoru. Lonac možete objesiti iznad otvorenog plamena pomoću drške. Ako poklopac ima i noge, može se staviti naopako na ugljen i koristiti kao tava.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Što je holandska pećnica?

Universal Fire Pot je težak i čvrst. Izrađena je od lijevanog željeza, a osim lonca i poklopca obično uključuje noge i ručku za nošenje. Robusni lonac od lijevanog željeza možete koristiti za kuhanje, pirjanje, pečenje, pečenje i prženje, na primjer svinjetine, gulaša, rebarca, chilli con carne ili tjestenine. Pametno je opremiti se praktičnim dodacima. Zato možete kupiti nizozemske pećnice.

Što je posebno kod lijevanog željeza?

Zbog debljine materijala toplina se dugo zadržava. Lonac možete koristiti i za variva. Lijevano željezo vrlo sporo apsorbira temperaturu okoline, ali je zadržava dugo vremena. Čak i ako se vatra ugasi, u njoj još uvijek ima puno topline i energije.

Od čega je napravljen ovaj lonac?

Masivno posuđe od lijevanog željeza sastoji se od posude s poklopcem. Ispod ima male nožice tako da ga možete postaviti izravno na ugljen ili objesiti iznad vatre pomoću ručke. Zahvaljujući zakrivljenosti, ugljen se također može postaviti na poklopac, stvarajući donje i gornje grijanje.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova