Košarica
Vaša košara je prazna

Mikrofoni

Odaberite
  • Stranica 1 / 4
  • Stranica 1 / 4

Mikrofoni

Žičani i bežični mikrofoni za početnike i stručnjake za E-Star

Bezbroj događanja, kao što su predavanja, promocije, konferencije, koncerti ili karaoke party zahtjevaju korištenje mikrofona. Razlikuju se žičani i bežični mikrofoni. Funkcionalnost pri žičanom mikrofonu je jednaka, prijenos se odvija naravno putem kabla.

Postoji niz raznih mikrofona.  Uz klasične, dinamične koje čovijek drži u ruci, mogu se koristiti i Headset ili Lavalier-mikrofoni (mali pričvrščujući - bubice). Ova vrsta bežičnih mikrofona ima prednost da ih nije potrebno držati u ruci. Umijesto toga, slušalice možete jednostavno staviti na glavu a Lavalier-bubicu mikrofon se jednostavno može pričvrstiti na vašu kravatu ili na ovratnik košulje. Iz tog razloga ovi uređaji su često korišteni u mjuziklima i filmovima te televizijskim produkcijama. Vrlo su diskretni i potrebno je imati odvojeni radio odašiljač (bodypack), koji može biti jednostavno skriven pod odjećom. Naviše, mnogo mikrofona se razlikuje u frekvencijskom rasponu. U E-Star su ponuđena oba mikrofona sa vrlo kratkim valovima (VHF) i ultra visokim valovima (UHF). Osnovni princip je, da je zvuk na višljoj frekvenciji poboljšan i čišći. Iz tog razloga je potrebno znati kakva će biti svrha mikrofona.Namjera korištenja mikrofona bi se trebala uzeti u obzir i pri kabelskom spajanju. U Electronic star.hr imamo k dispoziciji oba mikrofona sa XLR izlazima, sa jck konektorom i sa kombiniranim uređajem. XLR izlazi su posebno koršteni u profesionalnim audio sustavima. Tako može biti prijemnik mikrofona spojen sa PA sustavom. To znači da zvuk može biti prenesen za vrlo široku publiku. Korištenje mikrofona pomoću kabla je osobito pogodan za laike. Putem ovog kabla, početnici mogu lako spojiti mikrofon za računalo ili diktafon. Jednostavnost korištenja ovih kablova je velika prednost. Za profesionalce imamo još jednu preporuku: Moderan USB podcast mikrofon za PC Windows i MAC. Tako da ćete biti sposobni proizvesti profesionalan podcast i objaviti ga.

Glasno i jasno – Megafon od E-Star: kao pojačalo govora za relevantne događaje ili kao sudionik Partygag, ili susreta, megafoni imaju važnu ulogu u raznim područjima. Megafon radi na relativno jednsotavnom principu. U trubici megafona je pojačalo riječi, koji se sastoji od mikrofona, pojačala i zvučnika, tako da je pojačan do 120 dB. U tom slučaju se ne mora govoriti u glavu mikrofona, kao kod većine megafona danas, koji imaju spojeni ručni mikrofon.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova