Trake za trčanje

Odaberite
Sortiraj po
18 Rezultati za "Trake za trčanje"
Filter i vrsta
Trake za trčanje

Trake za trčanje za dom - neovisne o vremenskim prilikama i učinkovite

Trčanje bez obzira na vrijeme i mrak? Ništa ne može biti jednostavnije. S vlastitom trakom za trčanje možete izvoditi trening izdržljivosti praktično u bilo koje vrijeme. Bez prekida - bez izgovora - potpuno bezbrižno i štedljivo prema vašim zglobovima, u udobnosti vlastitog doma. Zašto ne opterećuje zglobove? Trake za trčanje imaju ravnu površinu. Uz to, tu je i fleksibilni sustav ovjesa, koji je sada već postao standard i koji osigurava ugodan osjećaj tijekom trčanja.

Mnogi modeli sada su također sklopivi i mogu se lako pospremiti ispod kauča nakon treninga, što im daje veliku prednost u odnosu na druge kardio sprave. Unaprijed instalirani (trenažni) programi omogućuju raznolikost pri vježbanju te individualnu, personaliziranu prilagodbu treninga. Svaka traka za trčanje nudi različite razine brzine i nagiba, tako da se trening može prilagoditi potrebama svakog trkača.

Prednosti trake za trčanje

Prednosti trčanja općenito, a posebno treninga na traci za trčanje su očite. Trčanje je dio našeg svakodnevnog vježbanja, već od samog početka čovječanstva i opravdano je popularno. Trening na traci za trčanje nije iznimka. Nakon kratkog testiranja, pravi trening može započeti.

Za razliku od treninga trčanja na otvorenom, trening na traci za trčanje ima razne zdravstvene i praktične dobrobiti.

  • Trčite u bilo koje vrijeme i bez obzira na vremenske - uvjete Ujutro prije posla, tijekom pauze za ručak, tijekom home office-a ili navečer, nakon što dijete zaspi. Ponekad smo odlučni po pitanju trčanja, ali kada sunce zađe ili nas uhvati iznenadni pljusak, motivacija opada. Svatko tko posjeduje vlastitu traku za trčanje može trenirati fleksibilno, bez gubljenja vremena, na suhom i na sigurnom. Kad god vama odgovara.

  • Poboljšajte izdržljivost i brzinu na kontroliran način i mjerite napredak - Svi imamo odeređeni cilj treninga, bilo da se radi o određenoj udaljenosti, najboljem vremenu ili općem blagostanju. Tipični parametri treninga kao što su tempo, nagib i otkucaji srca pridonose uspješnom treningu na traci za trčanje, koji bi trebali biti standardizirani na svakoj dobroj traci za trčanje i uvijek ih treba svjesno postaviti prije treninga.

  • Ugodno trčanje bez alergija - Mi to poznajemo. Koliko god je lijepo trčanje u prirodi u proljeće ili ljeto, ponekad nam to zna itekako teško pasti. Kada je u zraku prisutna pelud, temperatura je prevruća za lagano trčanje ili je tlo premokro od kiše prethodnog dana, teško je u potpunosti uživati u trčanju. Trčanje kod kuće je ugodnija i udobnija alternativa.

  • Zdravstvene prednosti trčanja - Trening trčanja višestruko je koristan. Poboljšava kondiciju, jača mišiće – posebno donje mišićne skupine – te preventivno djeluje na bolove u leđima. Zahvaljujući amortizaciji, trake za trčanje su štedljivije za zglobove u odnosu na trening na otvorenom.

Odabir prikladne trake za trčanje

Veliki broj različitih modela otežava pronalaženje prikladne trake za trčanje. Ovisno o vašoj razini trčanja i cilju treninga, zahtjevi za prikladnu traku za trčanje se razlikuju. Koju dodatnu opremu ili tehničke karakteristike treba imati vaša traka za trčanje? Svakako biste trebali razjasniti ova pitanja prije kupnje. Znamo koliko takva istraživanja mogu biti komplicirana i složena, stoga vam vrlo rado donosimo naše preporuke i savjete:

  • Za početnike - Za početnike i osobe, koje su uglavnom posvećeni hodanju ili laganom trčkaranju, i za one, koji traku za trčanje koriste tek povremeno i sami, prikladni su povoljniji modeli, jednostavni za korištenje. Za ovu skupinu ljudi su savim dovoljne trake za trčanje snage motora do 1,5 KS, s približno pet programa trčanja, brzinom od 10 km/h i površinom za trčanje duljine 120 cm i širine 45 cm. S obzirom na manji raspon funkcija - u usporedbi s vrhunskim trakama za trčanje - troškovi su također znatno niži. Vrlo dobra traka za trčanje za početnike može se kupiti već od 400 €.

  • Za hobi trkače - Za osobe, koje trče redovito i intenzivno bit će potrebna poluprofesionalna oprema te bi stoga trebali razmisliti o traci za trčanje iz srednje cjenovne kategorije. Preporučamo snažniji motor snage do 3 KS, približno 15 programa treninga i kvalitetnu opremu s prostranim prostorom za pohranu, USB i audio priključkom i/ili držačem za tablet. Maksimalna brzina ovih traka za trčanje trebala bi biti približno 18 km/h. Za udobno i sigurno trčanje preporučamo prostor širine najmanje 50 cm i duljine 140 cm. Razuman iznos je 800 €.

  • Za napredne korisnike - Trake za trčanje za profesionalce i napredne korisnike bi zbog intenzivne uporabe trebale imati najvišu kvalitetu i raznolikost funkcija. Stoga preporučamo snagu motora od najmanje 4 KS i brzinu od 20 km/h ili više. S obzirom na visoki tempo profesionalnih trkača tijekom intervalnig ili progresivnog trčanja, dužina koraka je logično duža nego kod manje iskusnih trkača. Tome treba prilagođena i površina za trčanje, koja treba biti duga najmanje 150 cm i široka 55 cm. Kod naprednog treninga trčanja, funkcija nagiba je obavezna, tako da profesionalne trake za trčanje trebaju biti opremljene motoriziranim nagibom od 15%. Nadalje, za intenzivnu upotrebu potražite uređaj s funkcijom amortizacije, koja štiti zglobove. Kvalitetne profesionalne trake za trčanje koštaju više od 1000 €.

Na što obratiti pozornost pri kupnji trake za trčanje i na što je bitno pripaziti?

Kada je riječ o udobnom i ciljanom treningu na traci za trčanje, razni čimbenici igraju ulogu. Uz snagu motora (KS), površinu za trčanje, ovjes trake za trčanje, stabilnost, ventilator i povećanje intenziteta posredstvom funkcija, kao što su nagib ili veliki izbor programa treninga, odlučujući argument pri donošenju odluke o kupnji je također i mogućnost prostorno-štedljivog skladištenja, koju donose primjerice sklopive trake za trčanje. Najvažniji kriteriji navedeni su u priručniku trake za trčanje.

Osim toga, preporučamo zaviriti u naš rječnik pojmova, u kojem su navedeni i pojašnjeni svi važni pojmovi vezane uz sport i trening.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova