3-godišnje jamstvo 14 dana za povrat robe

Detektori dima


Alarmi za dim

Od 2013. detektori dima u privatnim kućama obavezni su zakonom. Detektori moraju biti postavljeni u spavaćim i dječjim sobama, te na stropovima hodnika i stubišta u stanovima. Većina detektora dima radi na principu raspršenog svjetla. Dioda se koristi za prijenos svjetlosnog snopa kroz dimnu komoru detektora. Čim se svjetlosni snop prekine, senzor šalje signal i aktivira se alarm detektora dima. Dojavljivači dima i požara iz našeg asortimana pružaju vama i vašoj obitelji optimalnu zaštitu.

Kupnja alarma za požar i alarma za dim - koje vrste i vrste postoje?

Naši detektori dima DOF19 i DOF39 otkrivaju dim pomoću optičkog senzora koji aktivira alarm čim se svjetlosni snop prekine. Zvučni signal alarma jačine 85 dB može se čuti i tijekom spavanja. To jamči pouzdanu zaštitu u bilo kojem stambenom prostoru površine do 30 m2 u slučaju opasnosti od dima i požara. Detektori se napajaju baterijama i stoga rade neovisno o bilo kojem izvoru napajanja. Ako je baterija preniska, oglasit će se zvučni signal. Osim toga, moderni detektori opremljeni su funkcijom testiranja i prekidačem za isključivanje zvuka. Detektori su u skladu s DIN EN 14604 i zakonom su obavezni u privatnim kućanstvima diljem Njemačke.

Alarmi za dim i požar moraju biti ispravno instalirani

Detektor dima uvijek se postavlja na strop spavaće ili dječje sobe. Najbolje mjesto je u sredini, vrlo blizu stropne svjetiljke. Ako je stan jednoetažni, potrebno je postaviti još jedan detektor u hodniku. U višekatnicama treba postaviti detektor na svakom katu. Detektori DOF19 i DOF39 opremljeni su potrebnim vijcima i tiplama za jednostavnu montažu na strop. Montaža je lakša uz pomoć samoljepljivih magnetnih držača iz naše ponude. Ploče nosača zalijepljene su na strop i stražnju stranu detektora dima. Detektor se može lako rastaviti radi renoviranja, testiranja ili zamjene baterija.

Kupnja detektora požara i dimnih alarma - na što pripaziti

Ukoliko želite kupiti detektore dima koji će povećati Vašu sigurnost u Vašoj kući ili stanu, modeli trebaju zadovoljiti standard DIN EN 14604. Ovi uređaji pouzdano detektiraju dim od požara i upozoravaju zvučnim signalom jačine približno 85 dB. Za testiranje funkcije ili isključivanje zvuka tijekom raznih radova obnove, na prednjoj strani detektora dima trebao bi postojati prekidač za testiranje funkcije i isključivanje zvuka. Za kuće i stanove s više dnevnih soba i katova preporuča se kupnja kompleta koji sadrže više detektora.

Pitanja

Zašto je važno ugraditi detektor dima na strop?

Toplina od vatre uzrokuje prvo dizanje dima, a zatim može aktivirati senzor detektora.

U kojim zemljama je obavezna ugradnja detektora dima?

Ovaj zakonski zahtjev primjenjuje se u svih 16 njemačkih pokrajina i obavezan je za stanove za iznajmljivanje i stanove u kojima stanuje vlasnik.

Gdje je obavezna ugradnja detektora dima?

Detektori dima moraju biti postavljeni u kućama i stanovima u spavaćim i dječjim sobama, kao iu hodnicima i hodnicima koji se smatraju evakuacijskim putovima.

Kada se status pražnjenja detektora dima signalizira tonom?

Signalni ton oglasit će se otprilike 30 dana prije nego što se baterija detektora dima isprazni. Čuje se nepogrešiv ritam piskanja koji se ponavlja svakih 30 sekundi.
Vrh stranice