Uređaj za vakumiranje

Kupite usisavač online po niskoj cijeni

Često kuhate sa svježim namirnicama i/ili imate vrt? Tada se isplati investirati u usisavač. Možete ga koristiti za hermetičko zatvaranje raznih namirnica u vrećicu. Ostaju svježi, imaju duži rok trajanja i sporije gube okus. Čak se i čaj i kava mogu sigurno pohraniti. Međutim, postoji nekoliko točaka koje treba uzeti u obzir pri kupnji i korištenju usisavača.

Ovi su usisavači ostavili traga

Za povremenu uporabu u privatnim kućanstvima, ručni vakuumski aparat za zavarivanje dobar je izbor. Stane u svaku ladicu i u biti nije ništa više od vakuumske pumpe. Spajate ga na posebnu vrećicu s ventilom i izvlačite zrak. Međutim, budući da nije hermetičan, sadržaj se može čuvati samo nekoliko dana. Ovaj sustav posebno je zanimljiv za privremeno vakumiranje mesa za nadolazeću zabavu s roštiljem. Marinada se brže upija i ne ispušta nikakve mirise u ostatak hladnjaka.

Ne želite koristiti vrećice s ventilom i želite još duže zadržati svježinu hrane? Onda je klasični gredasti usisavač zanimljivije rješenje. Radi se o plosnatom uređaju koji je također relativno kompaktan. Otvoreni kraj folijske vrećice umetne se u usisavač. Sada jedinica usisava zrak. Vrećica se zatim hermetički zatvori pomoću grijaćeg elementa.

Preporučuju se dvostruko zavareni modeli. Zahvaljujući tome, umake i vlažnu hranu možete čuvati još sigurnije. Usisavač s gredama dugo zadržava svježinu, ali zahtijeva i poseban film ili vrećicu za usisavanje. Ako želite, možete kupiti štapić za vakumiranje u kompletu sa sous-vide kuhalom. Riba, meso i povrće pripremaju se u vodenoj kupelji na bazi vitamina. Komorni vakuumski zavarivač je vrlo snažna verzija. Umetnite folijske vrećice sa sadržajem u vakuumsku komoru. Ovaj usisavač je prevelik za obična kućanstva. Svoju prednost pokazuje u gastronomiji.

Funkcije i mogućnosti usisavača

Svrha vakumiranja je spriječiti prodor kisika i bakterija. Prirodni okusi i vitamini tako se dulje čuvaju. Napunjene vrećice možete čuvati u hladnjaku i zamrzivaču kako biste uštedjeli prostor. Nedostatak kisika ovdje eliminira rizik od opeklina zamrzivača. Kao što je već spomenuto, vakuumsko mariniranje još je jedna glavna funkcija ovih uređaja. Danas vakumiranje mesa nije više uobičajena praksa samo među ljubiteljima roštilja.

Aparat se ne koristi nužno u kuhinji. Naravno, sve predmete možete hermetički zamotati i zamotati u termo skupljajuće folije. To ima smisla za nakit, vrijedne kovanice i dokumente, između ostalog.

Često postavljana pitanja o usisavaču

Koliki je rok trajanja vakumirane hrane?

Kruh 1 tjedan, kuhano meso 12 dana, sir do 2 tjedna, svježe voće 22 dana, kava do 1 godine.

Koliko jak mora biti usisavač?

Za brzo i sigurno usisavanje uređaj treba imati ulaznu snagu od najmanje 110 W. Preporuča se vakuum od 0,8 bara i više. U nekim sustavima, izlaz pumpe je podesiv. Ovo je korisno za meku i osjetljivu hranu.

Možete li vakumirati vrećice za zamrzavanje?

Ne. Vakumirane vrećice i vakuumske folije imaju saćastu strukturu površine. Otporan je na kidanje, toplinu i 100% hermetički zatvoren. Komercijalno dostupne vrećice za zamrzavanje nemaju te značajke. U njima bi se stvarali mjehurići prilikom ispumpavanja zraka ili kasnije.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova