WC daske

Odaberite
Sortiraj po
17 Rezultati za "WC daske"
Filter i vrsta
WC daske

Poklopac za WC školjku - trebao bi biti udoban i elegantan

WC daska je nužna: to, međutim, ne znači da moramo birati ""prvo najbolje"". Postoje razlike jer osim klasične bijele plastične WC daske postoje mnoge druge varijante - neke od njih imaju stvarno praktične dodatke i funkcije.

Vrste i materijali WC sjedala

Njegova funkcija ostaje ista bez obzira na izbor materijala: WC daska sprječava da morate sjediti na hladnim, neugodnim keramičkim pločicama pravog WC-a, a također sprječava širenje bakterija i pruža veću površinu sjedala od samog WC-a. . Osim toga, otvori su dizajnirani tako da ih čak ni jaka sredstva za čišćenje ne oštete - na kraju krajeva, kupaonica i WC trebaju uvijek biti čisti i higijenski.

Glavna karakteristika WC poklopca je materijal od kojeg je izrađen. Materijal nije samo presudan za izgled, već i za izdržljivost i osjećaj na koži. Klasični jeftini modeli izrađeni su od plastike, uglavnom polipropilena. Otporni su na ogrebotine, jeftini i nikad nisu loše rješenje.

Također možete kupiti navlake za WC školjke od duroplasta. Iznimno su robusni i na dojam su poput stakla, ali su naravno otporni na lomljenje. Duroplasti su otporni na ogrebotine i udarce, kao i na agresivna sredstva za čišćenje. Oni koji vole prirodniji izgled mogu razmisliti o stolicama od medijapana ili drveta. Zrače prirodnim izgledom i osjećaju se toplije na koži. Međutim, osobito kod drva, treba odmah slijediti upute proizvođača za njegu i čišćenje.

WC daske od akrila ili poliresina nešto su šarmantnije. Akril obično okružuje jezgru MDF-a. No, za razliku od drvenog tekstila, akril se može tiskati - tako da proizvođač može ukrasiti svoje sjedalo elegantnim motivom. Modeli od poliresina imaju prednost jer se u njih mogu umetati oblici i mali predmeti - primjerice školjke.

Ovo su značajke koje biste trebali tražiti kada kupujete poklopac za WC školjku

Naravno, boja i dizajn trebaju odgovarati vašem ukusu i izgledu kupaonice. WC školjka s automatskim spuštanjem vrlo je praktična jer se poklopac uvijek automatski spušta sporo - tako da se ne otvara glasno. Ovo je od velike vrijednosti, barem u kućanstvu s malom djecom. Također, dimenzije WC poklopca nisu standardizirane, pa morate paziti da poklopac stane na WC dasku i da ništa ne strši ili je prekratko. Međutim, većina grotla ima otprilike 35 x 41 do 38 x 48 cm. Neki posebni modeli također imaju integriranu funkciju pranja s priključkom za vodu, funkciju grijanja ili npr. LED rasvjetu za noćni odlazak na WC.

Pitanja

Koji WC poklopac kupiti za kupaonicu za goste?

WC daska s tihim zatvaranjem dobar je izbor za kupaonicu za goste, jer ponekad vaši gosti ne obraćaju toliko pažnje na poklopac kao vi. Osim toga, ponekad se preporučuje jeftin model za kupaonicu za goste.

Što je klasična WC daska?

Sasvim klasično, takve sjedalice imaju bijeli izgled, mat ili sjaj, što također ovisi o materijalu. Moderni otvori koriste prekrasne motive ili posebne materijale kao što je drvo. Međutim, zahtijeva pažljivo rukovanje tijekom čišćenja.

Kako pravilno zbrinuti stare WC daske?

Stare WC daske bacaju se u kantu za otpad. Najbolje ih je zatvoriti u hermetičku vrećicu. Ako živite u unajmljenom stanu, možete ga i zadržati kako biste nakon iseljenja sami uzeli svoj pokrivač i vratili gazdin model.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova