Stojeći ventilatori

Odaberite
Sortiraj po
16 Rezultati za "Stojeći ventilatori"
Filter i vrsta
Stojeći ventilatori

Ventilator na stalku - za svježi povjetarac tijekom vrućih ljetnih dana

Budući da su klima uređaji u Njemačkoj iznimka, sljedeća najbolja opcija za preživljavanje vrućih ljetnih dana i noći su podni ventilatori. Pružaju svjež povjetarac i hlade dok struja zraka cirkulira i hladi se u kontaktu s našom kožom. Zahvaljujući raznim modelima i mogućnostima podešavanja, svoj novi podni ventilator možete prilagoditi točno svojim potrebama i budućem mjestu korištenja.

Koji je podni ventilator pravi za vas? Pregled različitih modela

U skladu sa svojim imenom, svi imaju postolje - i obično podesivu teleskopsku šipku, s kojom možete pojedinačno zaključati visinu. Glava ventilatora obično se može slobodno pomicati za 180 stupnjeva ako to želite. To vam omogućuje da bolje prilagodite protok zraka svojim osobnim preferencijama.

Klasična varijanta koristi noževe na motorni pogon, koji su umetnuti u mrežasti pokrov - kako ne biste slučajno došli u kontakt s rotirajućim noževima. Takav ventilator na stalku često dolazi s daljinskim upravljačem, tako da ne morate ustati sa sofe ili kreveta da biste promijenili intenzitet ili npr. rotaciju glave.

Alternativa je podni ventilator s vodenim hlađenjem, koji se često naziva ventilator za maglu. Ovi modeli povećavaju vlažnost i proizvode hladniji protok zraka zahvaljujući vodenom hlađenju. Vrijedi razmisliti ako ljeti imate vrlo suh zrak u zatvorenom prostoru.

Druga opcija su stupni ventilatori, koji za razliku od klasičnih više nemaju središnji rotor, već nekoliko glava lopatica smještenih okomito jedna iznad druge. Zbog duguljastog oblika preporučuju se osobito ako imate ograničen prostor. Također su prikladni za korištenje kao samostojeći ventilator, koji mora biti tih.

Funkcije i značajke stojećeg ventilatora

Promjer rotora treba odgovarati veličini prostorije. Promjer od oko 30 cm prikladan je za standardne sobe; za veće prostorije preporuča se promjer od 40 do 50 cm radi jačeg strujanja zraka. Isto vrijedi i za snagu: za male prostorije dovoljno je 30 do 40 W, za veće prostore 50 W i više.

Ako želite da ventilator na postolju bude tih, na primjer zato što ga želite koristiti dok spavate, razina glasnoće koju navodi proizvođač važan je parametar. 40 dB je dobro za spavanje i manje je glasno od uobičajenog razgovora (oko 55 dB).

Ako želite koristiti samostojeći ventilator s daljinskim upravljačem, on naravno mora biti dio isporuke. Neki modeli čak imaju i vlastitu aplikaciju. Ako ventilator želite često pomicati, trebao bi biti lagan ili imati pričvršćene kotačiće za pomicanje.

Što se tiče dizajna, trebao bi odgovarati boji vašeg interijera. Budući da većina podnih ventilatora dolazi u crnoj ili bijeloj boji, to obično nije prepreka.

Ovdje možete pronaći svoj novi ventilator, naručiti ga online i dobiti ga na prikladnu dostavu na vaš dom!

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Smanjuje li vodeno hlađeni stojeći ventilator temperaturu?

Ne, to fizički nije moguće jer bi se topli zrak morao ispuštati van - slično kao kod klima uređaja. Vodeno hlađenje osigurano je samo propuhom svježeg zraka.

Što još trebam tražiti kod ventilatora na postolju koji mora biti tih?

Osim općeg radnog volumena, ventilator treba imati različite načine rada i intenzitete. Na primjer, noću možete smanjiti razinu, čime se automatski postiže tiši rad.

Koje vrste povjetarca imaju podni ventilatori?

Obično barem "normalno"/konstantno, tiša varijanta za spavaću sobu i prirodni način rada koji stvara nestalan povjetarac kao vani.
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova