Lonci od lijevanog željeza
- Nizozemska pećnica
- Nizozemska pećnica - što trebate znati
- Kupnja nizozemskog lonca - različite vrste/vrste
- Značajke - Koja bi to pećnica trebala biti?
- ČESTO POSTAVLJANA PITANJA
Nizozemska pećnica
S prvim zrakama sunca mnogi se vraćaju u vrt. Ljubitelji roštiljanja i pečenja sada će doći na svoje. Osim plinskog roštilja ili roštilja na drveni ugljen, nizozemska pećnica izuzetno otporna na toplinu nudi mnoštvo opcija. Nazivaju ga još i nizozemskim loncem, koji je kvalitetan i izdržljiv proizvod. Možete ga koristiti za pečenje, pečenje, pirjanje ili kuhanje raznih jela, uz gornje i donje grijanje po potrebi.
Nizozemska pećnica - što trebate znati
Masivna posuda debelih stijenki izrađena je od lijevanog željeza i smatra se gotovo neuništivom zahvaljujući izvrsnim svojstvima materijala i kvalitetnoj izradi. Možete kupiti pećnicu od lijevanog željeza i koristiti je na razne načine:
- Roštilj
- Pećnica
- Kamin s pećnicom
- Štednjak, bez nogu
Može se koristiti za pečenje, pirjanje ili pečenje gotovo svih namirnica, poput juha, gulaša, gulaša, svinjetine, pečenja, kruha i kolača. Toplina se vrlo dobro akumulira u loncu. Temeljna razlika od peći je izravan kontakt s izvorom topline, na primjer s ugljenom. Lonac se sastoji od:
- Lonac i poklopac
- Noge
- S ručkom
Noge omogućuju izradu lonca debelih stijenki, posebno otpornog na toplinu i toplinu provodljivog ugljena ili ga objesite iznad ognjišta pomoću ručke. Jednostavan je za korištenje: u njega stavite marinirane ili začinjene namirnice s malo vode, a zatim ih stavite u npr. vrući ugljen. Posebnost poklopca, koji je također od lijevanog željeza, je rub koji je izvučen prema van. Na njega također možete staviti brikete ili drveni ugljen i postići gornje i donje grijanje. Ovo je dobro ako želite pirjati ili peći. Rub sprječava ulazak ugljena u hranu. Jela su pripremljena delikatno i precizno. Ne otvarajte poklopac prečesto tijekom pripreme.
Kupnja nizozemskog lonca - različite vrste/vrste
Otkrijte veliki izbor lonaca za vatru u online trgovini. Mnogi modeli imaju nožice i ručku za vješanje. Veličine također variraju, npr.
- 4 litre: dvije do četiri osobe
- 5,7 litara: četiri do šest osoba
- Nizozemska pećnica 9 litara: deset ili više osoba
Također je popularan nizozemski set za pećnicu koji uključuje nekoliko proizvoda: uključuje lonac s ručkom, tavu, elegantan lonac, lim za pečenje, stalak za lonce i podizač poklopca. To je obično uključeno u opseg isporuke. Možete ga koristiti za podizanje poklopca.
Značajke - Koja bi to pećnica trebala biti?
Plitki lonci prikladni su za jela koja zahtijevaju visoku temperaturu, a duboki modeli prikladni su za jela s niskom temperaturom. Osim različitih veličina, u bogatom asortimanu pronaći ćete odgovarajuću posudu za vatru za svakoga. Treba li biti sa ili bez postolja za noge? Omogućuje korištenje na otvorenom i/ili u zatvorenom prostoru. Lonac možete objesiti iznad otvorenog plamena pomoću drške. Ako poklopac ima i noge, može se staviti naopako na ugljen i koristiti kao tava.