Aparati za tjesteninu
Stroj za tjesteninu - idealan za izradu vlastite tjestenine
Je li ukusna tjestenina dostupna samo u restoranu? Ne - baš toliko varijacija ovih popularnih jela možete pripremiti kod kuće. Za to je potrebna odgovarajuća oprema. To može biti električni ili ručni stroj za tjesteninu. Uključite se u rad u kuhinji i uz pomoć kvalitetnog stroja za tjesteninu stvorite odlična jela od tjestenine.
Vlastiti stroj za tjesteninu - različite vrste za različite vrste tjestenine
Zabavno je raditi vlastita jela od tjestenine. Zahvaljujući funkcionalnom priboru, operacije se izvode jednostavno. Postoje različite verzije ovoga. Prije nego počnete razmišljati o kupnji stroja za tjesteninu, potrebno je razjasniti je li pravi izbor ručni ili električni stroj. Vrste strojeva za tjesteninu: uređaji s ručnim upravljanjem, izvedbe s električnim pogonom i potpuno automatski strojevi.
Stroj s ručnim upravljanjem dizajniran je za brzu obradu ravnomjerno umiješenog tijesta. S priloženim valjkom možete bez napora razvaljati glatke i ravne listove tijesta. Na njihovoj osnovi rade se razne vrste tjestenine. Opći savjet: ako u tijesto prije valjanja dodate dovoljno brašna, ono se neće lijepiti za valjak – što će također olakšati njegovo kasnije čišćenje. Ovaj tip stroja prikladan je za punjenu tjesteninu.
Električni uređaji dolaze u obzir ako želite pripremiti veću količinu tjestenine. Na primjer, želite li da cijela vaša obitelj i prijatelji uživaju u tjestenini – nekoliko puta tjedno? U ovom slučaju može se isplatiti električni aparat za tjesteninu – baš kao i kod pripreme tjestenine za zabave.
Ovo može odgovoriti na sljedeće pitanje, koji stroj za tjesteninu trebam kupiti? Najbolji stroj za tjesteninu vjerojatno je onaj koji odgovara vašim potrebama.
Kvaliteta, dizajn i funkcije - odabir najboljeg stroja za tjesteninu
Koje značajke ima kvalitetan stroj za tjesteninu kako biste mogli jednostavno obraditi svježe tijesto? Poželjno je kućište od kromiranog čelika ili nehrđajućeg čelika. Stabilne stezaljke za stol ili stezne noge s velikim rasponom osiguravaju siguran položaj na stolu i pružaju sigurnost.
Ostale značajke strojeva za tjesteninu uključuju valjke od nehrđajućeg čelika i drvenu ručku. Dvostrani nastavak u dvije širine idealan je za pripremu rezanaca poput fettuccina (6,5 mm) i tagliatelle (2,0 mm). Podesivi valjci za miješenje različitih debljina optimalni su za ravne i glatke listove tijesta. Može se koristiti za izradu cijelih listova tijesta za kanelone, lazanje, raviole i drugu punjenu tjesteninu. Nehrđajući čelik ima ne samo plemenit dizajn, već i jednostavno održavanje.