Clubbell utezi

Clubbell utezi: trendi proširenje treninga s utezima

Vježbanje s clubbell utezima vrlo je popularna novost u fitness industriji, zahvaljujući sofisticiranim konceptima treniranja mišića ruku, ramena i leđa. Kupnja clubbell utega pametna je ideja kada je u pitanju trening snage, koji se odlikuje visokom učinkovitošću. O kakvoj sportskoj opremi je riječ? Na što treba paziti pri kupnji clubbell utega? Capital Sports u ponudi ima clubbell utege u različitim verzijama, a ima odgovore i na ova pitanja. Vrijeme je da detaljno zavirimo iza kulisa jednog od najpopularnijih sportskih trendova današnjice.

Čunj za vježbanje zamaha, sve, samo ne uteg

Prije svega, clubbell utege ne smijemo brkati s bučicama, jer nude potpuno drugačiji tip treninga. Omogućuju funkcionalni trening snage, koji kombinira različite osobno postavljene ciljeve. To su prije svega snaga, stabilnost i koordinacija – ali i trening ravnoteže te poboljšanje izdržljivosti. Vježbanje s ovim čunjevima može se donekle usporediti s vježbanjem kettlebellima.

Clubbell utezi su dizajnirani za ponavljajuće pokrete ruku, gdje je centrifugalna sila ključna u ovoj vrsti treninga. Utječe na muskulaturu ruku i cijelog torza, uključujući ramena i leđa. Cilj je koristiti centrifugalnu silu za vježbanje. Vježbanje s clubbell utezima obično se doživljava kao ugodno, ali učinkovito iskustvo.

Osim toga, clubbell utezi izvrsni su za rehabilitaciju nakon slučajnih ozljeda. Ujedno se mogu koristiti i preventivno za sprječavanje ozljeda, budući da jačaju mišiće.

Za koga je trening sa clubbell utezima izuzetno prikladan

Clubbell utezi mogu biti dio redovnog treninga ljubitelja sporta. Također nude posebno veliku dodanu vrijednost sportašima, koji ih koriste za zagrijavanje. Plivači, tenisači, ali i majstori borilačkih vještina rado koriste ovo tisućama godina poznato gimnastičko sredstvo za zagrijavanje prije treninga.

Kupnja clubbell utega: važni su sljedeći kriteriji

Pri odabiru prikladnih clubbell utega, važno je da se čunj može lako i čvrsto držati u ruci. Trebao bi biti udoban za držanje u ruci, kako bi se postigla visoka razina učinkovitosti. Drška clubbell utega, koje nudi Capital Sports malo je hrapava. To znači da neće skliznuti ni sa znojnih ruku. Donja strana čunjeva je ravna, tako da mogu ostati na ravnoj površini bez otkotrljanja.

Kupite clubbell utege vrhunske kvalitete tvrtke Capital Sports online

Klasični gimnastički čunjevi u novom dizajnu dolaze u premium verziji tvrtke Capital Sports. Izrađeni su u potpunosti od lijevanog čelika, vrlo su čvrsti i stoga se odlikuju izvrsnim prianjanjem. Dvobojni zaštitni premaz u plavoj i crnoj boji usavršava visokokvalitetne čunjeve. Kako bi zadovoljili različite zahtjeve za individualni funkcionalni trening, clubbell utezi dostupni su u online trgovini u različitim težinskim kategorijama. Početnici mogu započeti manjom težinom i postupno napredovati do viših težinskih kategorija. Moguće su i kombinacije različitih težina unutar jednog treninga.

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova