Ventilatori

Odaberite
Sortiraj po
  • Stranica 2 / 2
71 Rezultati za "Ventilatori"
Filter i vrsta
  • Stranica 2 / 2
Ventilatori

Ventilatori

Kada rastu temperature, treba zadržati hladnu glavu! Nije uvijek moguće opremiti prostoriju sa klimatizacijom, a to može biti i prilično skupo. Na neugodnu toplinu možete utjecati snažnim ventilatorom. Klasičnim ili high-end uređajem, postoji mnogo načina, kako udahnuti život u četiri zida. Kako kod kuće tako i u uredu.

Pravi ventilator za svaku svrhu

Postoji nekoliko raznih vrsta ventilatora, koji se razlikuju u svom dizajnu, snazi ali i njihovom načinu rada. Većina modela se temelji na rotoru koji usisava okolni zrak i pokreće ga. To vrijedi za najmanje ventilatore jednako kao i za samostojeće ventilatore, toranj ventilatore, itd.

Stolni ventilator

Ovaj vnetilator se koristi najčešće. Nalazi se u većini ureda, trgovina ili kod kuće. Uvjerava jednostavnim dizajnom i jednostavnim korištenjem. Ovaj ventilator je moguće bez većih problema koristiti praktički u bilo kakvoj okolini.

Ovaj klasičan ventilator je većinom visok okolo 1,10 – 1,40 m. u mnogim slučajevima visina se može podesiti po želji. Većinom je okružen zaštitnom mrežicom koja štiti rotor od kontakta sa okolinom. Uglavnom između 40 – 50 cm širokog rotora samostojećih ventilatora može cirkulirati zrak mnogo bolje od manjih stolnih ventilatora. To ih čini pravim izborom za veće prostore. Zbog velike snage, ventilator je bolje smjestiti dalje od ljudi.

Verzije visoke kvalitete mogu činiti puno više od cirkulacije zraka. Neki moderni samostojeći ventilatori mogu dodati hladnu vodenu maglu u strujanje zraka. Tekućina se nalazi u ugrađenom spremniku i postepeno se oslobađa u prostor. To povećava učinak hlađenja a naviše ima i druge prednosti. Istodobno povećanje vlage uzrokuje vezanje neugodnih čestica kao što su prašina ili pelud na malene kapljice vode. Ovo je posebno korisno za ljude sa alergijama, koji ovako mogu slobodno disati.

Podni ventilator

U nekim slučajevima podni ventilator može biti idealno rješenje. On je ograničen u svojoj biti na ono najbitnije i pruža visoku učinkovitost u omjeru svojih kompaktnih dimenzija. Njegov rotor je usporediv sa veličinom samostojećeg ventilatora, ali brine se za minimalistički dizajn. Ovisno o zahtjevima, ovaj ventilator može imati podešenu snagu. Prije svega je svestran i fleksibilan.

Stolni vnetilator

Za male prostorije na poslu, kompaktan stolni ventilaotr je dobar način, kako stvarati hladan zrak točno tamo gdje je to potrebno. Zahvaljujući manjim dimenzijama nikoga ne gnjavi neželjenim protokom zraka a također troši manje energije. Također se može okretati automatski lijevo – desno, s ciljem pokriti veću površinu prostorije. Brzina rotora se može podesiti ovisno o modelu u neoliko koraka ili čak kontinuirano. Što se tiče cijene, ovi uređaji su relativno jeftin izbor.

Toranj ventilator

Ventilator u obliku tornja se svojim dizajnom razlikuje od ostalih varijanti. Sa vanjske strane više podsjeća na klimatizaciju nego na ventilator, zato što ne postoji vidljiv rotor. Zapravo je skriven iznutra. Za razliku od prethodnih ventilatora, kut nagiba nije moguće mijenajti.

Količina zraka, koji može cirkulirati u ovom tipu ventilatora je znatno viši nego kod drugih vrsta. Poboljšana učinkovitost često dovodi do veće buke. Ako je potrebno da ventilator radi u tišini, druge vrste će za Vas biti bolji izbor. U velikim uredima ili sličnim velikim prostorima je ovaj ventilator većinom dovoljan.

Kako izabrati onaj pravi ventialtor?

Veliki broj raznih vrsta ventilatora ne čini izbor laganim. Međutim različiti dizajn, inovativne funkcije i naravno različite cijene osigurat će pronalazak alternativnog ventilatora za svakoga. Moderan ventilator sadrži daljinski upravljač sa kojim uređaj možete kontrolirati iz daljine. Za male urede obično nema potrebe za velikim ventilatorom.

S druge strane skuplji ventilatori predstvljaju učinkovitiji izbor u velikim prostorijama gdje se nalazi čitav niz radnih mjesta. Važnim kriterijem za izbor ventilatora je razina buke. Razina buke se može mijenajti često od približno 30 do 50 dB i može se povećavati nakon duljeg perioda upotrebe. U popisu proizvoda možete saznati da li je ventilator tih.

Obitelji sa djecom ili kućnim ljubimcima bi trebali obratiti pažnju na sigurnije varijante. Dobra zaštitna mrežica pomoći će u izbjegavanju nezgoda i svakodnevno osiguravati visoku razinu sigurnosti.

Ispavni položaj ventialtora

Kako bi se osigurali najbolji rezultati, potrebno je uzeti u obzir neke bodove prilikom postavljanja. Velike samosotjeće ventilatore i ventilatore u obliku tornja imaju najbolju poziciju u kutu prostorije gdje neće stajati na putu. Ako je uključen na najvišu snagu, idealno bi trebao biti udaljen približno 2 metra od svih događanja u prostoriji. Manji stolni ventilatori trebaju biti postavljeni na stol ili policu. Kod njih treba provjeriti nalaze li se na ravnoj površini kako ne bi pali. Ovisno o izvedbi preporučuje se udaljenost 30 do 50 cm, kako bi se izbjegao neugodan propuh.

 

Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova
Prijava
Molimo unesite Vašu e-mail adresu
Minimalno 6 ili više znakova